La preinscripció escolar a Vilanova i la Geltrú es farà totalment telemàtica

  • La regidora d’Educació, Mercè Mateo, ha anunciat que el Departament d’Educació ha resolt baixar les ràtios d’alumnes a la ciutat.
  • La fira d’orientació professional i educativa per a joves de 16 anys tindrà lloc el 12 al 16 d’abril de forma híbrida.

L’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) de Vilanova i la Geltrú està organitzant una preinscripció escolar pel curs 2021-22 molt semblant a la de l’any anterior. L’any passat es va haver de realitzar amb moltes presses, però enguany s’ha planificat amb més temps. Tot i això, la situació de la pandèmia obliga a fer una preinscripció totalment telemàtica a la pàgina web del Departament d’Educació. Si algú ho requereix, l’Oficina Municipal d’Escolarització ofereix el seu suport per a realitzar aquest tràmit.

El calendari per presentar les sol·licituds de preinscripció és el següent: Educació infantil de segon cicle i educació primària, del 15 al 24 de març de 2021; Educació Secundària Obligatòria, del 17 al 24 de març de 2021; Batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny, de l’11 al 17 de maig de 2021 i Cicles de grau superior de formació professional i d’arts plàstiques i disseny del 25 al 31 de maig de 2021.

La regidora d’Educació de Vilanova i la Geltrú, Mercè Mateo, ha avançat en aquesta entrevista que les famílies rebran un llibret als seus domicilis amb tot el calendari, informació i l’orientació a les preguntes freqüents.
Quant a les Portes Obertes dels centres, l’IMET està pendent de saber tota la informació per part dels centres educatius. De moment, està previst fer visites presencials en grups reduïts, però l’IMET mantindrà un espai virtual de Portes Obertes amb informació de cada centre. Els centres han posat al dia les respectives pàgines web, explicant tots els seus projectes educatius i fent valer les seves fortaleses i singularitats.

El Departament d’Educació de la Generalitat ha resolt reduir la ràtio d’alumnes a les aules dels centres educatius de la ciutat. Fins aquest curs 2020-21, la ràtio d’alumnes per unitat era de 22 alumnes per a P3, i 24 per a l’ensenyament concertat. El curs vinent serà de 21 alumnes per a P3 i 23 per als centres concertats. La regidora d’Educació ha valorat l’augment de qualitat educativa que suposa. També ha destacat la política d’inclusió de tots els centres de la ciutat, quant a aspectes socioeconòmics, lingüístics o cognitius.

Finalment, la regidora ha parlat de la Zona E, la fira que orienta als joves de 16 anys de les sortides professionals i educatives que poden trobar al Garraf, que enguany tindrà lloc del 12 al 16 d’abril. La presentació del certamen serà híbrid, amb un mapa web interactiu, taules rodones virtuals i amb suport audiovisual amb alumnes i professors explicant les seves experiències.