Olivella tindrà un institut-escola a partir del curs 2022-23

• L’espai polivalent de La Crivillera acollirà a partir del curs vinent les necessitats educatives de secundaria fins a posar en marxa l’ampliació del centre escolar.
• L’Ajuntament d’Olivella promociona la llar d’infants municipal per donar continuïtat a tota l’oferta educativa bàsica al poble.

Ja és un fet. El Departament d’Ensenyament ha donat llum verda a la construcció del que serà l’ampliació de l’escola El Morsell d’Olivella per dotar-la de les aules i espais complementaris propis d’un institut-escola. En aquestes obres, que començaran l’estiu del 2022, la Generalitat de Catalunya invertirà 2,5 milions d’euros per construir un nou edifici que completarà la formació obligatòria al municipi, amb tots els cursos d’ESO. Fins ara, l’escola donava formació de P3 a sisè de primària i els alumnes havien de cursar l’ESO a centres com el Montgrós o Can Puig de Sant Pere de Ribes.

Per la seva part, l’Ajuntament farà obres per adaptar i optimitzar la primera planta de l’edifici La Crivillera, que fins ara s’havia utilitzat com a espai sociocultural polivalent. El consistori olivellenc invertirà 200.000 euros de finançament íntegrament municipal per adequar l’edifici tant a l’interior com a l’exterior. Aquest espai cobrirà les necessitats educatives de l’ESO fins que estigui en marxa el nou centre. Posteriorment, aquest espai s’usarà per a les oficines municipals.

Finalment, l’Ajuntament d’Olivella aposta per promocionar la Llar d’Infants Municipal El Castellot, que fa 14 anys que funciona. El consistori vol fer valer el projecte educatiu del centre que dona continuïtat a tota l’oferta educativa del municipi des dels nadons fins al final de la secundària.

De tot plegat, en parlem amb l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo, i el regidor de Edificis Municipals i Disciplina Urbanística, Mobilitat i Educació, Óscar Madera.