L’Ajuntament de Sitges vol diversificar l’activitat econòmica de la vila i oferir activitats sostenibles i de qualitat

El Pacte Local per afrontar els efectes de la Covid-19 busca reactivar l’economia tant a curt com a llarg termini.

L’Ajuntament de Sitges treballa intensament, a través del Pacte Local per afrontar els efectes de la Covid-19, en la diversificació de l’activitat econòmica i en realitzar activitats sostenibles i de qualitat. Un pacte que conté mesures directes, a curt termini, per oferir ajuts als sectors més afectats per aquesta crisi econòmica, social i sanitària; i d’altres, a llarg termini, dirigides a generar altres línies econòmiques. El regidor de Promoció Econòmica i d’Ocupació, Guillem Escolà, ha explicat que un dels sectors més afectats a la vila ha estat l’oci nocturn, que pràcticament porta un any sense activitat, juntament amb el sector turístic (hotels, restauració…) o els establiments comercials. En aquest sentit, el Consistori prepara un paquet d’ajudes específiques per a cada sector i que l’equip de govern portarà al pròxim ple municipal.

Escolà ha assenyalat que s’han analitzat altres sectors que poden generar ocupació, recordant que el Garraf és una de les comarques amb més taxa d’atur. Per fer-ho han estudiar les demandes actuals del mercat i els seus perfils i, d’aquesta manera, s’està oferint als joves de la vila diferents formacions relacionades amb l’horta i els productes de proximitat, la restauració de vaixells i la pesca, audiovisuals, noves tecnologies, l’àmbit sanitari, entre d’altres. L’objectiu és donar sortida professional i oferir altres alternatives que no estiguin tan vinculades al sector turístic, que en aquests moments es troba mig aturat a causa de la pandèmia. El regidor de Promoció Econòmica ha destacat que la idea és “reinventar-se i buscar altres alternatives”.

La regidoria també està treballant per donar valor al comerç de proximitat a través de diferents campanyes com el Marketplace per vendre online, una targeta de fidelització o activitats de dinamització. “Hem de combinar ajudar l’economia, però sense baixar la guàrdia en l’àmbit sanitari”, ha ressaltat Escolà.

El regidor també ha remarcat que l’Ajuntament està “al costat” de les persones i els sectors que ho estan passant malament i s’ha compromès a dirigir els ajuts que pugui destinar el consistori en la contribució de la reactivació econòmica de Sitges.

AJUNTAMENT DE SITGES
www.sitges.cat