Cales de Pachs, innovació al servei del medi ambient

  • El grup de Pacs del Penedès desenvolupa aplicacions de la calç per millorar la sostenibilitat dels processos de producció.

El Grup Cales de Pachs, fundat l’any 1967, és l’empresa líder a Catalunya en la fabricació d’òxid càlcic, d’hidròxid càlcic i òxid de magnesi. De tradició familiar, al llarg de més de 50 anys Cales de Pachs ha basat la seva estratègia de creixement en l’I+D+i per donar usos insòlits a la calç que permetin millorar l’entorn.

La innovació constant i l’aposta per l’excel·lència han convertit el Grup Cales de Pachs en un referent dins el sector de la calç. Els seus productes s’apliquen en multitud de sectors. La protecció del medi ambient, l’alimentació animal o l’agricultura en són alguns dels principals.

Els darrers anys, la companyia ha ampliat la seva presencia arreu del planeta, i actualment compta amb tres seus productives i tres seus extractives a Espanya i Portugal. L’objectiu de l’empresa és seguir creixent de forma sostenible.

El Grup Cales de Pachs dona feina a un centenar de persones de forma directa i indirecta, i ven a més d’una trentena de països d’arreu del món.

Els principals clients de Cales de Pachs són el sector de la Siderúrgia, el Paper, l’Agricultura, la Mineria i el Medi ambient.

NOUS USOS PER LA CALÇ
Cales de Pachs inverteix bona part del que factura en recerca. Des de fa anys col·labora amb centres de referència en investigació per desenvolupar aplicacions diverses per la calç, creant productes únics. El catàleg de productes de l’empresa inclou una desena de marques registrades, la majoria dedicades al sector del medi ambient. En aquest grup, dos dels més rellevants són el Technical Air i el Technical Net System.

El Technical Air és un producte dedicat al tractament dels fums contaminants industrials, i només hi ha dues empreses al món que el fabriquen. La seva principal funció és neutralitzar l’emissió de gasos contaminants i evitar l’anomenada ‘pluja àcida’, provocada per compostos com òxids de sofre i àcids clorhidric i fluorídric. L’usen empreses diverses com incineradores públiques, fàbriques de vidre, cimenteres o indústries termoelèctriques.

El Technical Net System, per altra banda, és un sistema novedós de la companyia penedesenca, i permet higienitzar els llots que arriben a les depuradores urbanes per convertir-los en un adob per el camp, o fins i tot en biocombustible per a cimenteres.

SOSTENIBLES I RESPONSABLES
La filosofia de Cales de Pachs es basa en el creixement sostenible i en la responsabilitat social. Des de fa més d’una dècada, el grup usa energia verda en els seus processos de producció, i col·labora amb els municipis del seu entorn per mantenir l’equilibri entre la seva activitat i la societat que l’envolta.

Entre els projectes més destacats de l’empresa hi ha la creació d’un bosc sostenible, amb més de 600 arbres, que captaran 30.000 tones de Co2 l’any.


Cales de Pachs
Muntanya de Sant Jaume, s/n.
E-08796 Pacs del Penedès (Barcelona)
pachs@calespachs.com
Tel. (+34) 938 903 011
Fax. (+34) 938 903 689
https://www.calespachs.com/es/