Confiar en un professional

ESPAI PSIQUE. EQUIP MULTIDISCIPLINARI DE LA SALUT EMOCIONAL FAMILIAR

Amb vuit anys de trajectòria professional, l’Espai Psique demostra que una de les claus del seu èxit i del seu prestigi és l’autorevisió personal. El seu equip està format per professionals de la salut emocional especialitzats en la personalització de l’acompanyament i la seva multidisciplinarietat són l’aval per poder assegurar el vincle amb el pacient.

Al llarg dels anys, han comprovat que la demanda per necessitats englobades en problemàtiques concretes ha anat baixant i que cada cop més les famílies busquen una millora integral i un creixement per a tota la família, formant-se i aprenent en clau de benestar emocional. I és que la comprensió i l’autoconeixement ens aporta felicitat. D’aquesta manera, les demandes han passat de ser específicament per a un infant a sol·licitar un servei per tota la família, ja que l’experiència ha demostrat que “aquesta és l’eficàcia de l’acompanyament, formar-vos per entendre i acompanyar des de la zona de confort i l’amor, la llar i la família”.

Amb el canvi d’hàbits i la consciència que les solucions passen per un servei global, les emocions i els sentiments que s’experimenten davant la cerca de professionals troben a Espai Psique una via basada en la responsabilitat i el respecte en tot el procés: “a l’Espai Psique trobareu resposta per a tota la família tant educativa com clínica de manera global des de la diagnosi inicial fins a l’acompanyament físic, cognitiu, emocional i social. Treballem amb un equip format per psiquiatres, psicòlegs, psicopedagogs i pedagogs, a més de professionals de la logopèdia, teràpia ocupacional, optometria i teràpia visual, psicomotricitat i lleure infantil (art-teràpia i musicoteràpia). A més, es plantegen col·laboracions amb teràpies assistides amb animals (gossos i cavalls)”.

Espai Psique va crear els primers grups d’habilitats socioemocionals i d’estimulació del llenguatge, parla i de la lectoescriptura, teràpies que ara s’han anat fent més habituals en serveis similars. I actualment han donat un pas endavant i impulsen també de forma pionera des del darrer curs, de mans de l’Esther Hugué i la Manuela Silva, la formació per a famílies des de la pedagogia sistèmica i la psicopedagogia clínica, impartida en grups diferents els divendres tarda o dissabtes matí. En aquests grups de famílies, es crea un ambient de confiança en el qual les professionals aporten coneixements imprescindibles per acompanyar la infància i l’adolescència i guien al grup en un seguit de temàtiques programades, tant en l’àmbit psicològic i psicopedagògic com a sistèmic familiar. En aquesta formació per a famílies, on els participants son els pares i les mares, es combina la part teòrica de conceptes i fonaments com d’autoconeixement, però també s’inclouen les propostes que sorgeixen de les mateixes necessitats dels participants. Aquesta metodologia que uneix la sistèmica familiar i la psicopedagogia aporta a cadascuna de les famílies les eines per cuidar els vincles de la llar, per vetllar per una criança acompanyant l’autoestima, aportant seguretat i límits i per fomentar la relació de comunicació de tota la família. Com a novetat d’enguany, es començarà a oferir els acompanyaments sistèmics-psicopedagògics a les escoles del territori.

L’Espai Psique defensa que “creixem i ens guiem segons anem aprenent amb els anys” i posa en valor la confiança de les famílies que busquen el suport dels seus professionals i l’enriquiment del servei: “un dels grans aprenentatges ve donat de les avaluacions que ens feu i ens ajuden a revisar la nostra feina. El valor dels nostres coneixements, la pedagogia de l’ensenyament a les famílies, anys d’experiència, actitud… El nostre equip es troba de manera setmanal per posar en comú l’acompanyament global per seguir buscant respostes i solucions des de totes les disciplines, però a més, comptem amb un assessorament extern per tal d’assegurar una resposta de qualitat. Amb tot això, també sumem el que és més important: un cop l’any fem un acompanyament professional personal per cuidar-nos personalment i en equip, l’autorevisió és molt important per a tots”.

En el camí de l’aprenentatge i el creixement, Espai Psique ha canviat l’equip, els protocols, les metodologies, els materials,… per adaptar-se a les noves realitats i les noves necessitats i demandes. Però l’essència és la mateixa: “un equip de treball multidisciplinar dinàmic, formació continuada qualificada buscant formar un equip humà de professionals que perseguim l’excel·lència i l’especialització i que a més estimem els valors del projecte i la gran tasca que construïm dia a dia juntament amb les famílies”.

Quan una família inicia el procés per buscar un professional, necessita un espai de referència i l’Espai Psique genera la confiança per buscar el millor acompanyament, assessorament, formació i creixement personal/familiar: “volem estar al vostre costat des de les dues vessants, humana i professional, ja que al cap i a la fi som el que fem, pensem i sentim en el nostre dia a dia, per tant, us empoderem a donar el pas, aprendre’n i aconseguir el vostre benestar familiar”.


Ens seguiu a les xarxes socials? @espaifamiliarpsique

#Benestaremocionalfamiliar
#Atenciómultidisciplinarfamiliar
#Infantsadolescentsiadults
#Trastornsicréixementpersonal
#Físiccognitiuemocionalisocial
#Experiènciaformacióiassessoramentconstant
#Equipdinàmicbuscantexcellenciaauconeixementicreixementconstant
#grupsdeparespioneriúnicalazona


Centre Psique+Logo
Avinguda Cubelles 32
08800 Vilanova i la Geltrú
Telèfon: 93 510 90 72 / 647 055 708
E-mail: hola@espaipsique.com
http://www.espaipsique.com/

El centre està ubicat a l’Avinguda Cubelles 32 de Vilanova i la Geltrú