La gratuïtat de l’escola bressol al Vendrell, un projecte educatiu i d’inclusió social

El Vendrell posa en marxa aquest curs 2021-22 el projecte d’universalització del primer cicle de l’educació infantil, una iniciativa pionera a Catalunya per millorar l’educació i la cohesió social al municipi. La gratuïtat de l’últim curs de l’escola bressol (infants de 2 a 3 anys) és la principal novetat del nou curs escolar a la capital del Baix Penedès, que arrenca aquest dilluns 13 de setembre.

La regidora d’Educació i Cultura, Sílvia Vaquero, ha explicat que la gratuïtat del curs de P2 de les escoles bressol municipals és un primer pas i que en els propers curs s’ampliarà a tot el primer cicle. L’objectiu primordial és fer arribar l’educació a tota la societat per afavorir la igualtat d’oportunitats i la integració de totes les famílies: “les escoles són eines claus en la cohesió d’un municipi, en la creació de comunitat i en el creixement personal de les famílies”.

L’Ajuntament del Vendrell compta amb cinc escoles bressol municipals de qualitat, consolidades i amb un bagatge de molts anys que ofereixen un total de 245 places per a infants dels 2 als 3 anys empadronats al municipi, el 75% de les quals ja estan ocupades a les portes del nou curs escolar. La voluntat del govern local és incentivar aquest accés a l’educació infantil com a ascensor social, de cohesió i de convivència del municipi.

Pla Educatiu d’Entorn (PEE)

En la mateixa línia de treball per la integració i la cohesió social, el Vendrell desenvolupa un Pla Educatiu d’Entorn, una iniciativa de cooperació educativa que vol promoure la cohesió social mitjançant l’educació intercultural i l’ús de la llengua catalana en un marc multilingüe. El pla ha proposat activitats inclusives durant l’estiu, per donar cobertura a infants i adolescents complementàriament al curs escolar. El pla és el resultat d’un gran treball conjunt amb diverses entitats locals, la comunitat educativa i les administracions per donar resposta a les necessitats del municipi i promoure hàbits, valors i capacitats.

47.000 euros en millores en centres educatius

L’Ajuntament del Vendrell ha aprofitat un any més els mesos d’estiu per posar al dia els centres educatius, en els quals ha destinat més de 47.000 euros per realitzar diverses actuacions de millora, unes tasques complementàries a les del manteniment ordinari. S’han fet treballs de pintura, canvis de portes i arranjaments de lavabos, patis i teulades, entre d’altres actuacions, totes elles consensuades amb els equips directius dels centres educatius i l’alumnat a través dels consells escolars.


AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Plaça Vella, 1
43880 El Vendrell

Telèfon: 977 16 64 00
Web: www.elvendrell.net