Ponto Grup Immobiliari ofereix un servei personalitzat per obtenir la màxima confiança dels clients

Ponto Grup Immobiliari fa dos anys que s’ha instal·lat a Vilanova i la Geltrú. El seu objectiu és oferir un assessorament de qualitat i personalitzat en la compra, venda o lloguer de pisos i cases al Garraf. En Pedro Bricio és el seu gerent i porta sis anys en el món immobiliari. Geògraf de formació, va treballar molts anys a l’hostaleria i això li ha donat un cert avantatge, perquè el coneixen molts vilanovins. A més, coneix cada racó de la ciutat.

Com es diferencia Ponto Grup Immobiliari de la resta?

Actualment, hi ha moltes immobiliàries i, per aquest motiu, volia diferenciar-me. En aquest sentit, busco personalitzar totalment tot el procés i acompanyo al client durant tot el procediment de la compra venda (finançament, documentació urbanística, notari…), fins i tot després amb temes com ara el pagament d’impostos, l’assessorament per a reformes a l’immoble o ajudar-lo amb el tema de canvi de nom dels subministraments. Hi ha gent que ve de fora del municipi i també li ajudo molt en tot aquest procés de canvi i coneixement de la ciutat. No m’agrada fer perdre’ls el temps, intento filtrar molt les visites i les seves necessitat. Per exemple, si una persona vol un habitatge amb tres habitacions, busquem només immobles amb aquestes característiques; o si vol un barri determinat, centro molt la recerca. Pel que al venedor, començo amb una valoració realista del preu de mercat del seu immoble, i a partir d’aquí li proporciono tota l’ajuda que calgui (documentació necessària per la venda, màrqueting per a la venda personalitzada del seu habitatge, etc. ).

Llavors, des del primer moment busco l’acompanyament del client perquè se senti confiat i segur de les gestions que pugui portar a terme. A més, estic associat a l’Aicat Garraf, l’Associació d’Agents Immobiliaris del Garraf, també sóc Realtor i CRS que n’hi ha molt pocs a la zona. De fet, crec que a Vilanova som entre tres i quatre Realtors.

Què és un Realtor?

És una associació de gran prestigi a nivell tant nacional com internacional que es distingeix pel seu codi ètic, tal com ho fan altres professionals com metges, advocats o enginyers. Un Realtor és un professional immobiliari que ha escollit unir-se a la National Association of Realtors i es regeix per un estricte codi ètic, basat en la professionalitat i la protecció al públic. Temes que ara també s’estan treballant a l’Aicat Garraf, ja que ens preocupem per oferir el millor servei als nostres clients. Fa poc he rebut també la designació de Green Realtor, som professionals immobiliaris que tenim en compte la protecció del medi ambient a l’hora d’edificar i reformar els immobles.

Llavors, el paper de l’agent immobiliari és fonamental?

Sí, perquè donem confiança, assessorament i cobertures . Hi ha molta gent que potser no està col·legiada i funciona com a freelance en el món immobiliari, o de particular a particular, i això pot comportar problemes i mals entesos per no dominar la professió. Per a mi la formació és bàsica per al nostre treball tan canviant, amb molta legislació variant, fins i tot entre comunitats, i no hem d’oblidar tampoc que es mouen gran quantitat de diners en aquestes operacions. Nosaltres com a APIS col·legiats responem davant dels nostres clients i els donem una seguretat, la qual cosa no poden oferir els intrusos en el nostre mon. La nostra imatge com a agents immobiliaris està canviant molt i treballem per fer-ho, perquè volem que desaparegui aquesta imatge de l’agent com a cobrador de comissions. Una paraula que personalment no m’agrada. Per a mi són honoraris com qualsevol altre professió que presti un servei. Fins i tot la relació amb els clients, en ocasions, traspassa més enllà de l’àmbit professional i ens convertim en amics. Pel que fa a les relacions entre immobiliàries, també aquesta ha canviat, hi molta més cooperació, per exemple, gràcies a l’Aicat Garraf, hem creat una xarxa d’agents immobiliaris. Hi ha més de 62 immobiliàries, en aquest moment, que col·laborem entre unes i les altres, compartint tant clients compradors com immobles per a la venda en tota la comarca del Garraf. A més, estem potenciant molt el tema de la imatge, de la qualitat de les fotografies o dels vídeos mitjançant les visites virtuals, que serveixen als clients a l’hora d’escollir o descartar, i els estalvia temps.

Quin perfil de client té Ponto Grup Immobiliari?

Hi ha molts ciutadans de Barcelona que han venut el seu habitatge per traslladar-se a Vilanova i la Geltrú, però també molts estrangers. De fet, entre un 50% i un 60% de les últimes vendes que he dut a terme han estat amb persones estrangeres, sobretot angleses i italians. En general, acostumen a ser famílies o parelles que ja coneixen la capital del Garraf. També m’he trobat amb clients que els hi agrada molt Sitges, però allà el mercat és molt diferent i per a moltes persones els preus dels habitatges no són assumibles. Llavors, Vilanova els encaixa millor tenint en compte que és una ciutat amb serveis, platges i comunicacions.

Què busquen els estrangers?

Sobretot, el més buscat són els espais exteriors, com terrasses àmplies, patis o àtics, tant per part d’estrangers com de clients nacionals. Des de maig de 2020, gairebé tots els pisos que eren àtics es van vendre, i ara és complicat trobar-ne cap, però encara tenim clients que segueixen buscant àtics.

I la gent procedent de Barcelona, quin tipus d’habitatge busca?

La majoria de les persones procedents de la ciutat comtal busquen cases amb pati o cases antigues que estiguin al centre de la ciutat, amb una certa personalitat, com les bigues de fusta, la volta catalana, etc. Són persones que tenen un pressupost alt perquè han aconseguit vendre el seu immoble a Barcelona a un preu superior dels preus que hi ha a Vilanova i la Geltrú.

En aquest sentit, els preus de Vilanova, després de la pandèmia, no han baixat?

No, tot el contrari. S’esperava que després d’aquests mesos més complicats, els preus baixessin, però realment ha passat tot el contrari. Potser han baixat una mica el preu dels pisos més petits, el quals tenen una sortida més difícil, però la resta de pisos, amb més metres i terrasses grans, cases o àtics, han pujat una mica el preu. Les cases al centre de Vilanova, en les quals estic més especialitzat, acostumen ser les estrelles del mercat, perquè quan surt alguna a la venda, hi ha molts clients interessats i moltes vegades no em dóna temps ni a publicitar-les per a la seva venda.

Amb aquesta pujada de preus, els vilanovins surten perdent?

Potser a nivell immobiliari surten perden, perquè amb aquesta demanda d’habitatges fa que els preus no baixin. Si el ciutadà que viu aquí es planteja un canvi, a vegades, aquest no pot assolir aquests preus. Tot i que no crec que marqui tant aquest tema, perquè ara per ara es pot comprar un pis entre els 200.000-250.000 euros. El que sí que es fa palès és que el vilanoví te un target inferior als 300.000 euros normalment.

Com avançarà el mercat el que resta d’any?

Es preveu que hi hagi un creixement sostingut, no serà tant alt com va passar amb el boom de 2005-2006, quan els bancs donàvem a tothom finançament. Ara, els bancs limiten molt més les hipoteques. Però, s’ha tenir en compte que el temps de confinament ha permès que moltes persones poguessin estalviar aquesta primera entrada del 20%-30%. En aquest sentit, hi ha famílies que decideixen fer un canvi d’habitatge, o d’altres, en lloc de comprar-ne un nou aposten per quedar-se on són i fer reformes. També hi ha persones grans que busquen traslladar-se al centre perquè estan vivint a cases massa grans per a elles i decideixen posar-la a la venda. Segons les etapes de la vida, el client decideix canviar o no, tenint en compte també el seu pressupost. Gràcies, però, a aquest moviment hi ha una rotació del mercat. També el teletreball ha marcat que moltes famílies busquessin cases amb patis i espais exteriors, o convertir una de les habitacions en despatx, i no els importa traslladar-se als barris dels voltants de Vilanova, com ara la Collada. En definitiva, ara treballem molt amb el present i com a molt mirant al futur si hi ha una obra nova que pugui venir. És important, en aquest sentit, pensar en el model de ciutat que volem i construir en funció d’això, perquè si es construeixen grans blocs de pisos, el perfil del client serà diferent al que busca cases unifamiliars.


Ponto Grup Immobiliari

C. Sant Gervasi 13
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 671 079 606
www.pontogrupimmo.com