Clínica Ribet Dentistes: Prevenció, confiança i tractament integral de la boca

La clínica Ribet Dentistes està implantada a Vilanova i la Geltrú des del 2007, amb Cristina Ribet, odontòloga, com a directora mèdica al capdavant. Des d’un bon principi aplicant la idea de donar un servei bucodental integral. Actualment ofereix servei d’implants, ortodòncia, pròtesi dentals, estètica, odontologia conservadora i preventiva, periodòncia, odontopediatria i dents del mateix dia. “Volem ser uns dentistes de família o de capçalera.

Avui des d’una direcció mèdica, amb els especialistes que hi ha la clínica podem abordar tot“, apunta Cristina Ribet.

Avui en dia les exigències estètiques són més elevades, però cal tenir clar que l’estètica i la funcionalitat van de la mà.
L’estrès sempre ha sigut una afecció que s’ha manifestat a la boca, però just després de la pandèmia han augmentat les incidències a causa de les ansietats o depressions. “Són situacions que poden provocar baixades de defenses afectant a la salut de la geniva. Un altre símptoma que s’ha observat arrel de l’estrès, és el augment del bruxisme o desgast per serrar les dents. Sovint la persona ni se n’adona, però provoquen canvis en les funcions. Hem arribat a graus de dents fracturades o d’haver de rehabilitar tota la boca. Aquest és un dels tractaments més significatius que fem, perquè suposa un abordatge molt ampli“, explica Cristina Ribet.

A vegades la gent té por a d’anar al dentista, però sovint pot ser contraproduent. En aquests casos la comunicació és bàsica, l’empatia i saber que tractem pacients amb les seves situacions. Ens pot arribar un pacient per una dent, però aquella peça està en un context, el qual potser cal tractar. I com a professionals, “se li ha de fer entendre que si vol que aquella dent funcioni, tot l’entorn bucal ha d’acompanyar“, indica Ribet. Aquesta concepció de tractament integral de Ribet Dentistes comença per la direcció d’un professional conjuntament amb tot el equip especialista per oferir el millor al pacient.

Un aspecte molt important és la prevenció. Per això, és tan rellevant anar almenys un cop a l’any al dentista a fer una higiene dental, “perquè el problema és que quan arriba el dolor, l’afecció ja ha tingut molt de recorregut a la boca. A la visita de la revisió anual, que pot durar un quart d’hora o vint minuts, podem veure molt. Fent unes petites radiografies ja es poden veure càries amagades entre dent i dent, entre moltes altres coses. No té res a veure tapar una càries petita, que tot just ha trencat l’esmalt, que quan ha afectat tota la dentina i cal treure el nervi. Amb les visites periòdiques es poden evitar mals molt majors. En funció de com es veu a la persona, es personalitza el seu pla de manteniment“, concreta la doctora. Per Cristina Ribet és molt important establir una relació de confiança amb el pacient, fer-li entendre que és necessari anar al dentista per prevenció i que després és convenient seguir el manteniment que el professional creu necessari.

Un dels vessants que més potencia la Clínica Ribet és l’odontopediatria, “perquè el secret es educar de ben petits, perquè ho tinguin integrat i sigui una dinàmica vital per a ells”. A banda que, els consums de begudes i productes ensucrats provoquen moltes càries, que si no es detecten aviat, progressen molt de pressa, sobretot en les dents de llet. “Per cert, hi ha una falsa creença que les dents de llet no s’han de tractar, quan en realitat tenen la funció d’ocupar l’espai que després ocuparan les peces definitives un cop emergeixin. Si per una càries perds una dent, aquest espai es tancarà i la dent, com que no troba l’espai adequat sortirà mal col·locada, a part de crear un hàbitat de molts bacteris“, alerta Cristina Ribet que aconsella anar al dentista a partir de que surtin les primeres dents. Ja en aquesta edat primerenca és molt important inculcar els hàbits d’higiene, d’una bona dieta i d’aplicar fluor a les dents per protegir-les. Accions totes elles que si es curen cada any contribueixen a tenir una boca més sana.

En resum, Cristina Ribet conclou que amb la visita preventiva anual al dentista, i detectar prematurament afeccions “s’evitarà el dolor, tractaments més invasiu i més cars. Tot requereix un manteniment i el nostre cos també. La boca està en treball constant, i amb aquestes parafuncions de sobrecàrrega, estem exigint molt a la boca sense cuidar-la gaire. Per això, és fonamental un equip multidisciplinari per posar tot en ordre. I nosaltres això ho fem molt bé“.


CLÍNICA RIBET DENTISTES
Carrer de Miquel Guansé, 32
Tel. 938939657 / 600484095
08800 – Vilanova i la Geltrú
vilanova@ribetdentistes.com

Facebook
Instagram

Clínica Ribet Dentistes