Sitges s’endinsa en les festes de Nadal amb una aposta pel comerç local i la recuperació dels actes tradicionals

Música al carrer, llums de colors i una àmplia oferta d’actes culturals i de lleure marcarà les festes nadalenques a Sitges. Des de fa uns dies, el municipi s’ha endinsat en la campanya ‘Sitges, el Nadal que et mereixes’, una programació especial lúdica i cultural que inclou més de 50 propostes per a tots els públics. I és que les tradicions i el comerç local compartiran protagonisme aquest any a Sitges.

La recuperació de les celebracions al carrer marcarà la diferència de les festes de Nadal a Sitges, que afronta el 2022 com l’any de la recuperació i la readaptació de la vila. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, considera que aquest any més que mai “ens mereixem gaudir d’un Nadal amb valors com la solidaritat, la responsabilitat i l’amor. Tinc la il·lusió que ens puguem divertir però tenint en compte que hem de fer un consum responsable, compartir temps amb la família i els amics, gaudir de la natura, ser sostenibles i respectuosos amb el medi ambient i, sobretot, tenir cura perquè ara mateix hi ha un repunt de contagis de la Covid-19 i això indica que no podem abaixar la guàrdia perquè la pandèmia encara està activa”.

Tot i que aquest 2021 el Nadal encara està marcat per la pandèmia, les activitats més típiques i tradicionals d’aquests dies tornen al programa oficial de Sitges, com ara el Parc de Nadal, una de les propostes de lleure més esperades per la mainada, i la Cavalcada de Reis que recupera el format de sempre, el retorn dels clàssics ‘Pastorets’ i mercats de Nadal, com el Winter Market, l’exposició tradicional de diorames de pessebres, tallers, obres de teatre o el joc del Quinto.

Com a novetats, enguany l’exposició del pessebre municipal amb les figures de Manuel Muns es farà a la Casa de la Vila i la Comissió de Reis proposarà el dia del Tió amb diferents activitats relacionades amb aquest tronc màgic i el Magatzem dels Somnis, en què els patges reials s’instal·laran a Sitges per prepararan l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient i per recollir les cartes amb els desitjos dels més petits.

Els concerts de Santa Llúcia i de Nadal, el Cant de la Sibil·la o les Titelles de Nadal conformaran algunes de les activitats culturals programades aquest any. També els Museus de Sitges proposen als nens i nenes la possibilitat de fer un calendari d’Advent, escriure la carta als Reis o penjar els seus desitjos a l’arbre instal·lat Racó de la Calma.

Des de la regidoria de Promoció Econòmica s’organitzen també diverses accions per fomentar el comerç de proximitat com cercaviles musicals de la mà del grup Apocadixie Cotton Pickers als principals eixos comercials o les projeccions especials a la façana de la Casa de la Vila. També des de les associacions de comerciants oferiran activitats, sortejos i concursos amb la intenció de promoure el comerç de proximitat i atraure els clients locals. L’Espai Jove acollirà al mes de desembre tallers gratuïts sobre decoració aromàtica, divertits retrats de plastilina i fotos transferides sobre fusta adreçades al jovent de 12 a 35 anys.


Ajuntament de Sitges

Sitges, el Nadal que et mereixes