CAMPANYA DE VACUNACIÓ ALS MERCATS

Els Mercats Municipals de Vilanova i la Geltrú amplien la seva oferta

Redacció | Vilanova i la Geltrú | 02-11-2021

Noves parades als mercats de Vilanova i la Geltrú. Eix

Noves parades als mercats de Vilanova i la Geltrú. Eix

En els darrers dies, el Mercat de Mar ha estrenat una nova parada de productes naturals a granel d'higiene i neteja i al Mercat del Centre ha obert una nova parada de fruits secs i llegums, també a granel, mentre s'ultimen els preparatius d'una altra especialitzada en productes vegans i més endavant s'incorporarà també una rostisseria que oferirà plats precuinats.

I és que els Mercats Municipals es van actualitzant i renovant per adaptar-se a les noves tendències i hàbits dels consumidors, sense deixar de banda el producte de qualitat i de proximitat que es la seva principal senya d'identitat. Com a ciutat costera i amb un dels ports pesquers més importants de Catalunya, el peix és un dels atractius de referència dels Mercats de Vilanova i la Geltrú, però l'àmplia oferta de fruita, verdura, carn, embotits i vins, entre molts d'altres productes, configuren un equipament integral de primera necessitat. I tot això amb una clara aposta per la incorporació de parades que proposen una dràstica reducció dels envasos de plàstic i d’un sol ús i que volen contribuir a una substancial millora del medi ambient a través de les nostres compres diàries.

En aquest sentit, el regidor de Producció del Primer Sector i Mercats municipals, Jaume Carnicer, destaca l'alta ocupació d'aquests equipaments: “Ara mateix només queden set parades per ocupar entre els dos mercats (tres al Mercat de Mar i quatre al Mercat del Centre) i veient com està el nivell d'ocupació d'altres mercats de Catalunya, podem dir que estem en un bon moment”. Carnicer explica que en els darrers mesos s'han reactivat els mercats: “Hem dinamitzat l'activitat dels dos mercats, que és una de les poques coses bones que ens ha deixat la pandèmia. La gent ha tingut més temps per valorar que es tracta d'un producte de proximitat, més natural i més sa i això ha fet reactivat els mercats i posar en valor el que els diferencia de les grans superfícies, com és l'atenció personalitzada i el treball al detall”.

Amb l'obertura de la nova parada de productes de neteja naturals i a granel al Mercat del Mar s'ha diversificat l'oferta d'aquest equipament de barri: “actualment ja tenim una parada de cadascun dels sectors, a excepció del pollastres que en té dos, i aquesta és una de les fites més importants d'aquest mercat, que contribueix a la dinamització de tot el barri”, destaca el regidor de Mercats, Jaume Carnicer.

En el cas del Mercat del Centre, la diversificació de l'oferta és molt més ample, però les novetats permetran arribar a nous nínxols de mercat. Els productes vegans són una de les noves tendències en alimentació que més han crescut en els darrers anys. El veganisme es basa en el respecte pels animals i pretén eliminar totes les formes d'explotació i maltractament dels animals, més enllà de l'alimentació, que promou una dieta a base de fruita, hortalisses, llegums, fruita seca i llavors, rebutjant els làctics, la mel, els ous i qualsevol producte i subproducte d'origen animal. En les properes setmanes, també s'incorporarà al Mercat del Centre una rostisseria que posarà a l'abast del seus clients menjar per emportar i àpats precuinats, una tendència també creixent en els hàbits de compra de les famílies.

Campanya de vacunació sense cita prèvia als mercats

Els mercats municipals són equipaments de primera necessitat i amb una clara funció social, ho confirmen campanyes com la que arribarà el proper 6 de novembre. El Mercat del Mar i el Mercat del Centre s'habilitaran durant aquest dia com a punts de vacunació contra la Covid-19 sense cita prèvia. Les persones majors de 12 anys que encara no tinguin cap dosi podran vacunar-se aquest dia en aquests equipaments. Només caldrà portar la targeta sanitària individual o document d’identificació (DNI, passaport, NIE...) i els menors de 16 anys hi hauran d’anar acompanyats.

Actualment, la campanya intensiva de vacunació s’adreça a tots els sectors de població que encara no s’han vacunat i inclou les persones a partir de 12 anys. Per a la primera dosi es pot accedir a la vacunació sense demanar cita prèvia, adreçant-se a algun dels punts de vacunació disponibles o es pot demanar cita prèvia a la web https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/ o al centre d'atenció primària. Per a la segona dosi, se cita la persona a través d’un SMS al mateix punt on s’ha posat la primera.

Amb accions com aquesta es demostra que els mercats municipals són uns equipaments de referencia a la ciutat. Si encara no els coneixeu, us convidem a fer-ho.


Monogràfic patrocinat per la Regidoria Producció Primer sector i Mercats municipals de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!