BIBLIOMERCAT

Els llibres també alimenten des del Mercat de Mar

Redacció | Vilanova i la Geltrú | 27-07-2021

Bibliomercat. Eix

Bibliomercat. Eix

Els llibres també alimenten”. El regidor de Producció del Primer sector i Mercats municipals de Vilanova i la Geltrú, Jaume Carnicer, ho té clar. El Bibliomercat, la nova parada que ha estrenat el Mercat de Mar aquest estiu és un servei complementari i essencial no només per a l'equipament sinó per a tot el barri de Mar.

Per Sant Pere, el Mercat de Mar va posar en marxa un nova parada que suposa la renovació del servei de la xarxa de Biblioteques Municipals que ja es prestava al barri. El Bibliomercat vol ampliar l'oferta bibliotecària a la ciutat i atraure a nous públics, a l'hora que reneix amb l'objectiu de donar un valor afegit al Mercat de Mar i convidar nous visitants. El servei s'oferia fins abans de la pandèmia de manera mòbil a la plaça del Mercat els divendres al matí, però amb l'estrena d'aquest nou espai, canvia de format i passa a ocupar físicament i de forma estable una de les parades que hi havia buides al mercat.

Es tracta d'un servei de proximitat que encaixa perfectament amb la idiosincràsia del Mercat de Mar: “és una manera d'apropar el servei a la clientela del mercat, ajudar a dinamitzar l'equipament i aprofitar que el mercat és lloc de pas del barri per crear noves dinàmiques”, explica el regidor Jaume Carnicer, que recorda que “tota la cultura és important, començant per la cultura marinera, la gastronòmica,...

La nova parada del Mercat de Mar pretén apropar la lectura a aquelles persones que per raons diferents no van a les biblioteques municipals. De fet, és un servei gratuït i obert a tothom, i ofereix els mateixos serveis que qualsevol biblioteca pública de la ciutat: préstec i consulta del fons de llibres i publicacions periòdiques, la possibilitat de demanar el carnet d'usuari i reservar documents que no es troben a la biblioteca mòbil, però sí a les biblioteques de la ciutat i a la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya.

Però a més, el Bibliomercat, fruit de la col·laboració de la regidoria de Cultura, mitjançant la Xarxa de Biblioteques Municipals, i la de Producció primer sector i mercats municipals, mitjançant el Mercat Municipal de Mar, també oferirà una programació periòdica d'activitats de foment de la lectura i de promoció cultural per a tots els públics. L'horari d'obertura al públic és els dimarts de 17 a 20 hores (de 17.30 a 20.30 els mesos d'estiu) i els divendres de les 10 a les 13.30 hores.

Al Mercat de Mar ens esperen un munt de lectures i d’activitats d’animació lectora envoltades de flaires i sabors d’aliments que ens conviden a alimentar l’ànima i la panxa. Veniu al Mercat a descobrir-les! 

 


Monogràfic patrocinat per la Regidoria Producció Primer sector i Mercats municipals de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!