Fòrum Haiku Emprenedor

Sitges promourà el turisme agroecològic

Un grup de futurs productors ecològics guanya el Fòrum Haiku Emprenedor de Sitges

Alguns membres del grup que ha presentat la idea de turisme agroecològic al Fòrum Haiku Emprenedor de Sitges

Alguns membres del grup que ha presentat la idea de turisme agroecològic al Fòrum Haiku Emprenedor de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Sitges engegarà un projecte per promoure el turisme agroecològic, així com la producció i la difusió d'aquest tipus d'aliments de proximitat. I és que una vintena d'aturats de diferents sectors interessants en el cultiu ecològic ha guanyat el concurs d'idees del Fòrum Haiku Emprenedor que ha convocat el consistori amb l'objectiu de posar en marxa la iniciativa turística innovadora guanyadora. La intenció d'aquest grup d'emprenedors és que la vila pugui oferir un tipus de turisme que al Garraf no es dóna, a més d'incentivar l'agricultura ecològica i de difondre aquests productes a través de l'hostaleria local. Ara l'ajuntament els ajudarà a que el projecte sigui una realitat ben aviat.

Els membres que formen aquest grup són aturats que s'han conegut en un curs de formació sobre producció agroecològica que ha posat a disposició el Consell Comarcal del Garraf i el Node Garraf. Per això es consideren "futurs productors" ecològics.

Així, aquest futurs productors han proposat fomentar l'alimentació ecològica i de proximitat als establiments relacionats amb la gastronomia, com ara restaurants, bars i hotels per tal de satisfer les necessitats d'un tipus de turisme provinent de països on aquesta pràctica està arrelada i normalitzada, i que troben a faltar quan visiten la zona, com ara els francesos, alemanys o nordamericans.

A més, aquest projecte pretén donar feina a gent jove interessada en les feines del camp, recuperant així, una activitat "ancestral en perill d'extinció", segons diuen, "i que actualment es comença a revalorar".

En la presentació de la seva idea, aquests emprenedors han explicat que aquesta iniciativa és "una bona manera d'iniciar-se com a agricultors ecològics a la zona, i a la vegada afavorir la recuperació de camps abandonats, per la prevenció d'incendis, per evitar erosions... i fomentar la biodiversitat del territori".

Però a més, tot plegat es vol enfocar al turisme -que és el que buscava el Fòrum Haiku- i volen atraure visitants de nivell cultural mig-alt preocupats pel medi ambient i per la preservació del medi natural.

Per això, al voltant d'aquesta idea han pensat que es podrien organitzar activitats com ara rutes agroecològiques a masies, cellers o horts per oferir explicacions dels beneficis per a la salut i per al medi ambient i tallers gastronòmics i lúdics per difondre la varietat de productes locals i la diversitat de la cultura gastronòmica.

I també han pensat en rutes per mostrar la part més natural i rural del territori on es doni a conèixer el patrimoni paisatgístic, arquitectònic, natural i la biodiversitat.

Des dels emprenedors, el seu portaveu, Albert Hernández, ha explicat que per fer realitat el projecte han pensat en fer una cooperativa entre tots, malgrat que reconeix que alguns rebutgen aquesta forma empresarial, però creu fermament que "si realment entres dins i fas tot el que s'ha de fer ben fet, està molt bé, sobretot sent un grup de gent tan gran, perquè tiri endavant el projecte i la idea". "Aquesta és la sortida que veiem nosaltres, a més, podem demanar més ajudes financeres perquè som més gent implicada i es poden aconseguir més petits microcrèdits", ha afegit.

Tot i així, aquests emprenedors estan a l'espera de l'assessorament que els pugui donar l'Ajuntament de Sitges, ja que aquest era el 'premi': "El compromís de l'Ajuntament és fer un acompanyament amb els recursos disponibles, principalment tècnics, ja que no disposa d'una base pressupostària per a aquest projecte, i sobretot que s'executi i se li doni prioritat dins del pla de mandat dels dos anys que queden de govern", ha dit el regidor de Turisme, Empresa i Ocupació, Ferran Llombart.

Llombart ha assegurat que les idees que s'han presentat i no han guanyat, també rebran un acompanyament paral·lel amb infraestructura municipal per tal d'ajudar a que es facin realitat, perquè "han participat i han aportat molt al municipi".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local