L'art de la costura

Sitges espera 12.000 visitants al Festival de Patchwork

El Festival de Patchwork més important de l’Estat arriba dijous a Sitges

L'Associació Espanyola de Patchwork, encarregada de l’organització de l’esdeveniment, instal•la una segona carpa de 800 m2, al costat de l’Envelat que ja hi havia de 1.200m2

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Del 14 al 17 de març Sitges serà l’epicentre del patchwork en una nova edició del Festival Internacional. Es tracta de la mostra col•lectiva d'art tèxtil més important d'Espanya i un referent a nivell internacional. Segons les previsions, més de 12.000 visitants arribaran a Sitges per gaudir de les exposicions nacionals i internacionals reconegudes a nivell mundial, a més de la gran Fira Comercial amb 2.000m2 i 90 empreses que presentaran les darreres tendències del sector.

L'espai comercial es troba situat, un cop més, al Passeig de la Ribera. Aquest any, degut a la gran demanda d'empreses nacionals i internacionals interessades en participar a la fira, l'Associació Espanyola de Patchwork, encarregada de l’organització de l’esdeveniment, instal•la una segona carpa de 800 m2, al costat de l’Envelat que ja hi havia de 1.200m2.

Paral•lelament, l’organització del certamen ha preparat altres activitats pensades per a tots els públics com cursos monogràfics de patchwork o tallers gratuïts per als més petits.

El Festival Internacional de Patchwork arriba així a la seva tretzena edició omplint Sitges de creativitat i amb l'objectiu de promoure, difondre i apropar al gran públic la tècnica del patchwork. El Festival Internacional de Patchwork és un esdeveniment clau per Sitges amb el que es projecta la imatge del municipi cap a l’exterior i obre nous canals de relació. En aquest cas, el Festival està dedicat al Japó.


Un marc incomparable per a un gran esdeveniment

Des de l’any 2005, Sitges és la seu del Festival Internacional de Patchwork, que organitza l'AEP amb la col•laboració de l'Ajuntament de Sitges, l’Agència de Promoció Turisme de Sitges i el Gremi d'Hostaleria, amb un èxit creixent tant a nivell d'expositors i exposicions com a nivell de visitants.

Per aquest motiu, l'Ajuntament de Sitges, l’Agència de Promoció Turisme de Sitges i l’Associació Espanyola de Patchwork han renovat l’acord que permet acollir el certamen, tenint en compte que genera una ocupació hotelera del 80% amb un turisme de qualitat i comporta una alta activitat comercial i de restauració.

L'any 2005 totes les activitats del Festival es concentraven en únic edifici. Avui, l'Ajuntament cedeix a l'AEP tots els espais disponibles per ubicar les exposicions on es podran veure les creacions d’artistes internacionals de primer nivell en edificis tant emblemàtics com l'Edifici Miramar, l’Escorxador, Fundació Pere Stämplfli o l’Estudi Vidal. També es podran veure autèntiques obres d’art al Casino Prado Suburense o a la Fundació Ave Maria.


Més de 14 anys de patchwork a Espanya

L'Associació Espanyola de Patchwork va néixer el 1998 de la mà de 14 persones que es van unir per fundar aquesta Associació. Després de 13 anys, ja hi ha 2.000 socis i Espanya és un dels països d'Europa on, en els últims anys, la pràctica del patchwork ha incrementat més.

L'AEP es coordina a través de delegacions en les diferents províncies, col•laboren amb la Junta en la difusió i promoció del patchwork a Espanya. Amb aquest objectiu, s'organitzen esdeveniments, exposicions i activitats amb gran afluència de públic, com el Festival internacional de Patchwork i l'Exposició Nacional, l'última edició a Oviedo.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local