Conferència BioEconomic 2014

Sitges busca l'excel.lència de la Certificació LEED

Sitges acull la I Conferència BioEconomic 2014 per presentar i donar a conèixer les necessitats que han d’assumir els edificis interessats en aconseguir la prestigiosa certificació internacional

Ajuntament de Sitges. Sitges acull la I Conferència BioEconomic 2014 Certificació LEED: Avinguda Sofia Hotel Spa & LEED Platí

Ajuntament de Sitges. Sitges acull la I Conferència BioEconomic 2014 Certificació LEED: Avinguda Sofia Hotel Spa & LEED Platí

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Sitges ha acollit avui la I Conferència BioEconomic 2014 Certificació LEED. La xerrada ha servit per donar a conèixer les actuacions i elements necessaris per a la construcció d’un edifici sostenible, partint de l’exemple de l’Avinguda Sofia Hotel Spa, certificat amb el LEED Platí, on ha tingut lloc la conferència. La certificació LEED (Leadership in Energy & Enviromental Design)  premia l’excel•lència en l’alta integració d’estratègies sostenibles en un edifici i la seva parcel•la. Es tracta d’un reconeixement internacional i existeixen quatre nivells de certificació: plata, or i platí.

La conferència s’ha dirigit a professionals com arquitectes, enginyers, directius financers, constructors, instal•ladors i promotors, però també a alcaldes, comunitats de propietaris, hotels i cases rurals. En aquest context, s’han donat a conèixer arguments de negoci pel ràpid desenvolupament dels edificis sostenibles a España. La rendibilitat, l’augment de valor, un menor impacte en el medi Ambient i el benestar són alguns dels motors clau en el desenvolupament dels Edificis LEED. Es tracta d’una nova filosofia de construcció, que aporta beneficis econòmics i mediambientals, i que utilitza productes, materials o serveis que intervenen necessàriament en el procés d’obtenció de la prestigiosa certificació.

El regidor de Turisme, Ignasi Garrigó, i la directora de l’ICAEN, Maite Masià, han inaugurat la jornada, on també ha participat el president del Spain Green Building Council, Aurelio Ramírez. Ignasi Garrigó ha valorat “els edificis sostenibles com una opció fonamental per al futur. Necessitem construir amb materials adequats, sense oblidar l’estalvi econòmic”. L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha estat l’encarregat de cloure la jornada. El Batlle ha destacat el valor que per a Sitges té comptar amb el primer hotel europeu i quart del planeta en obtenir la màxima certificació ambiental que es coneix. Sitges aposta per les ciutats intel•ligents i aquest tipus de construccions i certificacions seran del tot necessàries per avançar cap a l’Smart Sitges”.

Els beneficis d’aquest nova visió en l’àmbit de la construcció aporta beneficis mediambientals, ja que aquest tipus d’edificis sostenibles consumeixen menys energia, generen menys residus, redueixen la despesa anual i milloren la satisfacció de clients i empleats. Els edificis són responsables aproximadament del 36% de l’ús total de l’energia, el 65% del consum elèctric, el 40% de les emissions de gasos efecte hivernacle i el 12% d’aigua potable. Actualment es disposa de grans avanços en els edificis, científics, tecnològics i de funcionament, per construir de forma sostenible i maximitzar tant l’eficiència econòmica com la mediambiental i de benestar. Més enllà d’enriquir i protegir els ecosistemes i la biodiversitat, millorar la qualitat de l’aire i de l’aigua, reduir els residus sòlids o conservar els recursos naturals, els edificis sostenibles milloren els ambients acústics, tèrmics i atmosfèrics, enriqueixen el benestar i confort, i contribueixen a una qualitat de vida global.
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local