Comerciants Centre Vila

El director general de Comerç diu a Vilafranca que "ens cal un estat propi per governar amb criteris d'equilibri"

Josep Maria Recasens creu que les petites i mitjanes empreses no poden ser menystingudes perquè formen part de la identitat del país

Asoc Centre Vila. El director general de Comerç de la Generalitat, Josep Maria Recasens, a Vilafranca

Asoc Centre Vila. El director general de Comerç de la Generalitat, Josep Maria Recasens, a Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El director general de Comerç de la Generalitat, Josep Maria Recasens, va afirmar ahir a Vilafranca del Penedès que “ens cal un estat propi per governar amb criteris d’equilibri”. Recasens va fer aquesta afirmació en el marc de la conferència “Defensar el comerç, defensar Catalunya: un futur de llibertat per desenvolupar el nostre model”, que Recasens va pronunciar a l’Escorxador davant una cinquantena de persones —majoritàriament comerciants— convidat per l’Associació de Comerciants i Professionals Centre Vila amb el suport de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Recasens considera que el procés de recentralització que ha iniciat l’Estat no permet pensar en un futur gaire millor des del punt de vista econòmic, ja que no contempla ni el retorn de l’Estat de les autonomies. Per al director general de Comerç, tota la legislació que s’ha fet en els últims anys des de l’Estat va en una mateixa direcció: la recentralització que acabarà convertint les comunitats autònomes en administració local perifèrica.

Els atacs a la llengua i la cultura, a l’ensenyament i al comerç de proximitat són, segons Recasens, atacs a la columna vertebral de la identitat del país “i a Madrid ho saben i, per això ho fan”. En aquest moment, segons ell, “el model de comerç de proximitat que genera reinversió interna, que garanteix valor social i una fesomia determinada,  a més de la vertebració de les nostres ciutats, també està amenaçat.”

Recasens creu que el sistema impositiu, el model econòmic i els valors socials de l’Estat topen amb una idiosincràsia i una manera de fer diferent a Catalunya. Per això, al final de la seva conferència va reflexionar amb els comerciants de Vilafranca: “Vivim moments de gran transcendència i el que passi us afectarà com a ciutadans i com a comerciants. L’Estat de les autonomies com l’havíem conegut durant dècades ja no existeix. Per tant, necessitem un nou país.”

La dinamització comercial, la modernització dels locals i de l’oferta, la competitivitat i les idees juntament amb un aprofitament racional de les noves tecnologies són la clau del coratge que Recasens demana als comerciants de Vilafranca per als pròxims anys.

El president de l’Associació de Comerciants Centre Vila, Fèlix Hill, va remarcar la necessitat de restablir el paper del comerç de proximitat com a garantia d’un model sostenible. I el coordinador de l’ANC a Vilafranca del Penedès, Ramon Costa, va recordar que entre el 80% i el 90% dels llocs de feina a Catalunya provenen de la petita, mitjana i microempresa i aquesta forma de treballar necessita tenir una legislació adequada. Segons Costa, “els polítics catalans només es mantindran ferms en la defensa de l’Estat propi si la societat civil es manté ferma en la defensa d’un nou país i ara es donen totes les condicions per fer-ho.”
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local