L'economia per a la transformació social

Santa Margarida i els Monjos aposta per l'economia social i solidària

La primera de les xerrades porta per títol ''L’economia per a la transformació social” i es durà a terme avui dimecres 22 d’octubre, a les 19 h, a la Biblioteca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha encetat un seguit d’accions de suport i foment de l’economia solidària per tal de donar a conèixer noves formes de producció, consum i distribució de la riquesa centrades en l’autogestió.

La primera de les xerrades porta per títol ''L’economia per a la transformació social” i es durà a terme avui dimecres 22 d’octubre, a les 19 h, a la Biblioteca.

La xerrada anirà a càrrec de Jordi García, cooperativista, expert en economia solidària i alternatives socials i fundador de l’Apòstrof SCCL, i Xio Gutierrez, cooperativista, experta en economia i empresa cooperativa i fundadora de Sinergia SCCL. La sessió pretén respondre dubtes sobre l’economia social i solidària, que cada dia pren més força i multiplica les seves experiències al territori.

Aquesta primera sessió informativa, anirà acompanyada de 2 tallers formatius que es faran els dies 27 i 30 d’octubre, al matí, adreçats a totes aquelles persones que algun cop hagin pensat en emprendre de forma col·lectiva o que vulguin compartir la seva idea per iniciar un projecte social o col·laboratiu.

Els cursos i xerrades programats s’emmarquen en la primera edició del Mes de l’Economia Solidària que ha organitzat la Xarxa d’Economia Solidària www.xes.cat dins el marc de la celebració de la 3a Fira d’economia solidària de Catalunya que es farà a Barcelona del 24 al 26 d’octubre.

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos s’ha sumat a aquestes propostes seguint la línia que s’està treballant des de fa un parell d’anys pel foment del cooperativisme a través de cursos i xerrades o més concretament amb l’inici, aquest mateix mes d’octubre, d’un projecte d’horticultura ecològica i emprenedoria col·lectiva.

El projecte, anomenat Cultivant ecològicament i de forma cooperativa, es va iniciar el passat mes de juliol amb diverses sessions de formació que van comptar amb un total de 19 persones interessades en agricultura ecològica. Una vegada completada la formació es va dur a terme un procés de selecció mitjançant el qual, 8 persones han estat contractades per tal de treballar l’hort del Castell de Penyafort, i amb la voluntat que, de mica en mica, vagin buscant noves sortides per poder conrear i crear una cooperativa.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local