Atenció al Públic

Els alumnes del PFI Adaptat d'Auxiliar de Comerç fan les classes pràctiques a l'Economat

Vilanova i la Geltrú compta per primera vegada amb aquesta formació pre-laboral que s'adreça a l'alumnat d'entre 16 i 21 anys amb necessitats educatives especials

Ajuntament de Vilanova. Els alumnes del PFI Adaptat d'Auxiliar de Comerç i Atenció al Públic fan les classes pràctiques a l'Economat VNG

Ajuntament de Vilanova. Els alumnes del PFI Adaptat d'Auxiliar de Comerç i Atenció al Públic fan les classes pràctiques a l'Economat VNG

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El setembre de 2014 va iniciar-se el primer curs del Programa de Formació i Inserció (PFI) Adaptat d'Auxiliar de Comerç i Atenció al públic per a joves amb discapacitat intel·lectual. Es tracta d'una iniciativa impulsada per la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que s'imparteix a través de l'IMET i que fa possible una formació professionalitzadora d'aquests nou joves d'entre 16 i 21 anys.

Aquest és un programa pre-laboral que compta amb l'autorització del Departament d'Ensenyament de la Generalitat i que en el cas concret del PFI Adaptat s'adreça a l'alumnat amb necessitats educatives especials. En aquest sentit la regidora d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de VNG ha explicat que "és la primera vegada que tenim un pre-laboral per a aquest col·lectiu". Segons Ariadna Llorens "feina molta falta donat que som una comarca inclusiva". Aquest curs permet donar resposta a les demandes del col·lectiu "per tal de disposar d'alguna acció formativa prèvia a l'accés a d'altres programes d'inserció laboral, com el projecte TIMOL o MATÍ".

Actualment els nou alumnes del PFI Adaptat d'Auxiliar de Comerç i Atenció al públic realitzen les classes pràctiques del curs a l'Economat VNG gràcies a un conveni entre l'Ajuntament de la ciutat i Càritas, entitat que gestiona l'Economat VNG. Segons ha explicat la regidora Llorens, "aquest pre-laboral cobreix molts àmbits i és com una peça més que completa el puzzle educatiu de la ciutat". És "un projecte global i ampli que forma part d'una ciutat eudadora que accentua l'atenció a la diversitat". Per a la regidora d'Educació "és un projecte que és necessari i que val molt la pena perquè té un retorn social que no podem deixar perdre".

El FPI Adaptat té una durada de dos cursos lectius de setembre a juny. Durant les sessions teòriques i pràctiques els nois i noies aprenen l'ofici d'aquesta modalitat del sector del comerç. Carme Pérez, tutora dels alumnes ha explicat que "intentem que aprenguin l'ofici perquè en el futur puguin desenvolupar les diferents tasques que hi ha en el sector". Així mateix, també realitzen sessions formatives d'altres matèries més transversals com matemàtiques, llengua o informàtica.

Un cop finalitzi la formació, l'objectiu és que els joves puguin continuar el seu itinerari cap al món laboral, sigui ordinari o protegit, a l'empresa ordinària amb la metodologia de treball amb suport o bé a centres de treball protegit, com el TEGAR.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local