Comerç, Artesania i Moda

El comerç català reflexiona a Sitges sobre el seu futur

La jornada va comptar amb les ponències de Vicenç Villatoro, qui va oferir la xerrada Una reflexió en clau de país, i Lluís Soldevila, amb Èxit s’escriu amb A

Jornada Comerç català, nous temps, nous reptes. Ajuntament de Sitges

Jornada Comerç català, nous temps, nous reptes. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Sitges disposa de 1.400 establiments comercials, segons el cens realitzat per l’Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona. Del document, que es presentarà properament, es desprèn que el 90% dels locals censats mantenen una activitat, mentre que el 10% restant està tancat. L’estudi constata també que la major concentració dels establiments comercials és a la zona del Casc Antic, amb prop de 1.000 establiments, seguit del Poble Sec amb 120 i Les Botigues amb una vuitantena.

L’Alcalde, Miquel Forns, va dibuixar aquesta radiografia del comerç a Sitges en el marc de les jornades Comerç català, nous temps, nous reptes, organitzada per la direcció General de Comerç i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya. El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va inaugurar la trobada destacant el potencial del teixit comercial i com aquest es pot aprofitar per encarar els nous reptes de futur del sector. La jornada va comptar amb les ponències de Vicenç Villatoro, qui va oferir la xerrada Una reflexió en clau de país, i Lluís Soldevila, amb Èxit s’escriu amb A. El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, va cloure la trobada, que va incloure també activitats paral•leles com la visita guiada al Palau Maricel, i el taller pràctic de realització de còctels al Museu Bacardí. 

L’Alcalde va animar a tot el sector comercial “a fer d’aquesta ànima, un muscle fort. Que ens unim i així trobarem la manera de ser competitius i tenir un futur més que prometedor”. Miquel Forns va recordar també les accions dutes a terme des de l’Ajuntament per donar suport al teixit empresarial com són els espais d’intercanvi d’experiències entre professionals, el Centre d’Empreses Creatives o una àmplia oferta formativa per a empreses. A més, de les campanyes de dinamització i promoció del comerç local, com el Circuït Fantàstic o The Sitges Shopping Night.

També, aquest any passat, l’Ajuntament va voler reconèixer la trajectòria de tots aquells establiments que tenien més de 50, 75 o 100 anys d’història per posar en valor l’esforç, la superació i l’adaptació d’aquests negocis a les diferents conjuntures econòmiques i socials.
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local