CICLISME

Mauricio Muller guanya la primera edició de la Clàssica Isaac Gálvez

La cursa ciclista es va disputar dissabte amb una participació propera als 100 corredors

Redacció 16-05-2012 15:27 Lectures 1216

Arxivat a:

Aquest dissabte, i amb la calor que cal per a una bona cursa ciclista, es va disputar a Vilanova i la Geltrú la primera Clàssica Isaac Gálvez amb 118 quilòmetres de recorregut per les comarques del Garraf, Alt i Baix Penedès, i amb sortida i arribada a la nostra ciutat.

El ciclista Mauricio Muller va ser el guanyador d'aquesta primera edició que va comptar amb la participació de gairebé un centenar de corredors que es van sentir molt còmodes al llarg de tot el recorregut gràcies a la tasca d'un gran nombre de voluntàries i voluntaris que van decidir col·laborar desinteressadament amb l'esdeveniment. La Clàssica Isaac Gálvez ha estat organitzada per la Unió Ciclista Vilanova, l'establiment ICR Gálvez i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb la voluntat de mantenir viu el record d' Isaac Gàlvez, un dels millors esportistes que han sortit de la nostra ciutat i consolidar-la com una cursa dins el calendari de grans clàssiques de la Federació Catalana de Ciclisme.

En el capítol esportiu, la particularitat d'aquesta cursa van ser els vuit trams de camins rurals asfaltats, on s'exigia als corredors un plus d'atenció i concentració, ja que era vital mantenir una bona posició a l'entrada dels camins rurals asfaltats per evitar sorpreses. Des de la sortida, pujant pel pantà de Foix, ja es va iniciar un fort ritme amb diversos intents d'escapada. Finalment un grup de deu ciclistes va anar agafant, poc a poc, distància amb la resta de participants. Els diferents trams estrets, com les continues pujades i baixades del terrenys del Penedès, van propiciar que tres corredors, Francesc Gironès (MOPESA), Oriol Colomé (Bicis Esteve) i Mauricio Muller (UPV-BANCAJA) marxessin de la resta de companys. Acabant el darrer tram de camí rural, Francesc Gironès va perdre contacte amb els seus dos companys d'escapada, i Muller i Colomé, amb un terreny ja favorable, baixant cap a Vilanova i la Geltrú, es disputaren l'esprint final. A 300 metres abans de l'arribada, situada davant del Pavelló del Garraf, un gir de 180 graus exigia pràcticament aturar la bicicleta per tornar a remuntar la recta final en lleugera pujada. Mauricio Muller va ser més ràpid.


ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament