CICLISME

Joan Font guanya la 3a edició de la cursa Isaac Gàlvez

Dissabte es va celebrar la cursa ciclista, inclosa dins de les Grans Clàssiques per a les categories Elit, Sot-23, Màster-30 i Sènior

María Garcia Rubio. Joan Font guanya la 3a edició de la cursa Isaac Gàlvez

La classificació general de la IIIa clàssica Isaac Gàlvez està encapçalada pel ciclista local Joan Font, seguit de Juan de Dios Gonzàlez i Josep Betalú. En categoria elit, Joan Font va ser el guanyador amb 3 hores, 11 minuts i 20 segons. En categoria sot-23, el vencedor va ser Oriol Raya, amb 3 hores, 11 minuts i 31 segons. En categoria Màster-30, el guanyador va ser Miquel Escola, amb 3 hores, 11 minuts i 20 segons. I la primera posició del podi Sènior va ser per Guillem Fortuny.

La cursa es va celebrar dissabte a Vilanova, la ciutat natal del malaurat Isaac Gálvez, organitzada per la Unió Ciclista Vilanova, dirigida per la germana del ciclista Débora Gálvez, i amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

A les 15.30 h es va donar la sortida a aquesta clàssica que en la seva tercera edició tenia un recorregut de 124 quilòmetres, i transcorria per algunes de les carreteres per on es podia veure entrenant habitualment al ciclista. El recorregut era molt tècnic, similar al de les edicions anteriors però amb una novetat, ja que s'hi va incloure un tram de 6 quilòmetres amb rampes del 16% de desnivell. També incloïa els ja característics 9 passos per trams de camí estret i asfaltat a l'estil de les grans clàssiques del nord d'Europa, que fan especialment atractiva la carrera. Els ciclistes van sortir des de la ronda Ibèrica, davant del Poliesportiu del Garraf, en direcció Castellet, Torrelletes, Les Masuques, La Múnia, Les Cunilleres, Sant Jaume dels Domenys i Llorenç, on feien mitja volta fins a arribar altra vegada al punt de sortida.
El tradicional recorregut va mantenir la part central de la carrera en forma de 8 pel qual els ciclistes van passar dues vegades. D'aquesta manera els aficionats van poder animar els corredors i gaudir el doble de l'espectacle que suposa el pas d'una carrera ciclista.

Més de 120 corredors vinguts de tota Espanya van donar color a aquesta Clàssica d'homenatge al vilanoví, fent gaudir tothom d'una gran tarda de ciclisme.

A nivell local cal destacar la participació de Marc Soler, jove promesa d'aquest esport i que enguany ha debutat amb la selecció espanyola, Víctor Iturat, Joan Font, Adrià Guerrero, Jorge Sánchez, i els equips màster-30 i sènior de la Unió Ciclista Vilanova.