La Parròquia-Samà masculí fa els deures i guanya a la pista del cuer amb contundència

El sènior A femení suma la vuitena victòria davant del Cornellà

Eix. Sènior A femení CB Samà - Cornellà

SÈNIOR MASCULÍ “A” (1a categoria catalana G02)
CB Corbera “A” 58, La Parròquia-Samà Vilanova ‘A’ 83

La Parròquia-Samà, tenia dissabte a la tarda un altra final. Era la visita a la freda població de Corbera, en horari intempestiu que, a més, va afegir un retard d’una hora sobre l’horari previst, les 21h.

El CB Corbera, últim classificat, necessitava urgentment la victòria. La Parròquia es va presentar amb dues baixes importants: Sergi Muscat i Sergi Liao, però reforçada de nou amb Marcel Pujadas i Jaume Zanca, dos jugadors que cada cop més mereixen la confiança del tècnic vilanoví Xavi Canales.

L’inici del partit no va ser el d’altres vegades, i l’equip de la capital del Garraf va sortir molt tou. El rival proposava una pressió a tot el camp i els jugadors del Samà patien molt en els cinc primers minuts de partit, arribant a estar 9 punts a sota en el marcador 17-8.

L’entrada de Miró va donar més alegria al joc vilanoví i va fer que no es caigués en el parany de la defensa plantejada pels del Baix Llobregat. La Parròquia-Samà va començar a defensar com ens té acostumats i es va començar a imposar el joc més físic a sota dels taulells. D’aquesta manera s’arribava al final del primer quart amb un 21-22, amb dos triples consecutius en els últims dos atacs.

Començava el segon quart, i després d’un primer minuts d’intercanvi de cistelles, un parcial de 0-12 en 3 minuts feia agafar les primeres distàncies importants pels vilanovins, 25-34 en el minut 14, per situar el marcador al descans amb un 33-44.

A la represa, l’equip local va endurir el partit i els àrbitres ho van permetre. Els vilanovins eren sotmesos una i una altra vegada a una duresa gens habitual i, el més estrany, permesa per una parella arbitral que havia situat el límit de la falta personal pels locals en uns nivells propis d’altres esports de contacte.

Això va fer que el Corbera s’apropés al marcador fins a tres punts 45-48 al minut 27 de partit, però el Samà va aguantar el tipus, i van arribar els millors moments dels visitants, amb un Zambrano molt dominador, i amb un joc brillant en atac i asfixiant pels locals en defensa. L’equip de la capital del Garraf, va endossar-li al Corbera un parcial de 3-18 en 6 minuts que van deixar el partit en una situació idònia en el minut 34, 50-66. L’equip dirigit per Canales volia més, tenia fam, potser dolgut per l’antiesportivitat que havia patit en alguns moments. Així un parcial en els últims 6 minuts de 8-17 deixava el 58-83 definitiu a l’electrònic.
Cal destacar l’actuació de Bernat Zambrano, autor de 26 punts, dominador en el rebot i sent un autèntic mur defensiu.

Jugadors: Piñol (-), Vila (8), Miró (15), Arjona (10), Barot (-), Zambrano (26), Saladié (8), Artigas (10), Pujadas (-), i Zanca (6)

Parcials: 21-20, 12-22, 15-14, 10-25

Arriba la vuitena victòria del femení de La Parròquia Samà

1ª CATALA FEMENÍ
CB Cornellà 45, La Parròquia-Samà Vilanova 62

El sènior femení de La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova va jugar dissabte a casa del CB Cornellà, un equip que tot i estar en posicions de la zona de descens opta a la victòria en tots els seus enfontaments.

El partit va començar amb un triple local i una cistella interior, agafant el CB Cornellà el primer avantatge en el marcador. Les samistes es van refer amb contraatacs i van posar el 5 a 6. Les blaves durant aquests minuts trobaven bones opcions de tir tant des de la línia del triple com des de dins de l'ampolla gràcies a una baixa intensitat defensiva del Samà. Tot i així, el desencert en les dues cistelles va ajudar a no eixamplar les diferències i acabar el primer període a només 3 punts.

A l'inici del segon temps les samistes van començar a ajustar la defensa i van igualar el marcador amb un triple. El baix percentatge en els tirs lliures però no va permetre avançar-se en el marcador fins al minut 5, gràcies finalment al rebot ofensiu. La igualtat es va mantenir però van ser les vilanovines amb un 0 a 6 a l'últim del quart marxen al descans amb una petita avantatge en el marcador.

La dinàmica del partit per part del Samà era bona però no suficient per tal d'assegurar-se la victòria. Calia sortir a la pista amb decisió i sobretot més solidesa defensiva. A l’inici del tercer període els dos equips premen l'accelerador. D’entrada és el Cornellà que, gràcies novament als triples, s'avança per 1 punt. És a partir d'aquest moment que La Parròquia s'encomana al treball defensiu, a la lluita sota els taulells i a l'atac col·lectiu inexistent fins a meitats del 3r quart. Un 4 a 11 i sobretot la sensació del control del partit apuntava moltes opcions per tirar el partit endavant.

L’equip d’Òscar Andreu va arribar als darrers deu minuts amb només 4 punts d'avantatge però amb un joc sòlid a les dues cistelles. Des de la defensa es van aconseguir ràpids contraatacs gràcies a les pilotes recuperades i a la seguretat en el rebot defensiu. En el minuts 5 l'avantatge ja era de 10 punts i deixava "groguis" les jugadores locals que ja no van aixecar el cap. La Parròquia va continuar controlant totes les facetes del joc evitant situacions còmodes de tir de l'equip blau, tancant el rebot, corrent al contraatac i trenant jugades col·lectives gràcies a l'ordre i al treball sense pilota.

Des de la defensa s'havia crescut i s’havia permès dominar el tram final del partit, aconseguint d’aquesta manera una meritòria vuitena victòria.

Aquesta setmana visita la capital del Garraf, el CB Tarragona. Un dels equips cridats per lluitar les primeres places amb jugadores de gran qualitat i experiència. La Parròquia-Samà buscarà la primera victòria a casa contra un equip de la part alta de la classificació.

Jugadores: Laia (8) - Ceres (5) - Xènia (0) - Anna (6) - Judith (0) - Anira (18) - Elena (5) - Helena (0)- Irene (3) - Eli () - Íngrid (17)

Parcials: 15-12/8-14/14-15/8-21