Natació

El CN Vilanova assoleix pujar al podi per equips

Eix. Francisco José Herrera Martínez tercer classificat i medalla de bronze cat +20 anys

Diumenge 8 de Febrer va ser festa grossa pel Club Natació Vilanova. Es va celebrar a les magnífiques instal.lacions del Club Natació Sabadell de Can Llong-Piscines Carles Ibars el I CAMPIONAT D´ESPANYA "OPEN" DE LLARGA DISTÀNCIA MÀSTERS P50 sobre la distància de 3000 m lliures. El Club Natació Vilanova va participar amb 6 nedadors (5 nois i 1 noia) i va aconseguir la tercera plaça en la classificació conjunta per equips sent el per primer cop en la seva història que assoleix aquesta fita.

Els dies previs a la competició vam rebre amb indignació com per part de la Real Federación Española de Natación l´ampliació del plaç d´inscripció i l´obertura a poder nedar a gent que no complia els criteris mínims exigits a la normativa de la competició. Aquest fet perjudicava les expectatives inicials dels tècnics del club. Tampoc hi havien bones noticies pel que fa a les condicions climàtiques els dies previs de la competició ja que aquesta s´havia de realitzar en piscina descoberta climatitzada. Els darrers freds van fer que s'intensifiquessin les converses entre la RFEN i el club organitzador,cosa que va fer que el sentit comú s´imposés i es pogués fer el campionat en la piscina interior del complex de Can Llong que te les mateixes prestacions que la exterior. A més el fet de que la competició es celebri en piscina de 50 m no ens afavoria gens dons no tenim la oportunitat d´entrenar en tot l´any en piscina de dimensions olímpiques cosa que fa que estem en inferioritat de condicions respecte la gent que si ho pot fer habitualment. A l´estiu al haver més competicions en piscina d´aquestes dimensions es més fàcil l´adaptació al canvi de tipus de piscina.

El dia abans els nostres nedadors ja van donar bona compte amb les últimes provatures de cara al campionat a la competició celebrada a Lleida amb un tercer lloc per equips.

El matí va començar bé amb la participació de Cárol Fernández en la primera sèrie del 3000 m lliures femení (52:49.59). Tot i estar més habituada a competicions en aigües obertes (travessies) va complir amb les expectatives de sumar punts per l´equip amb independència de la 8ª posició final. A la tercera sèrie es van llençar a l´aigua pel carrer nº 7 costat dret, el nedador més jove del grup vilanoví Erick Fontanals que com és normal estava molt nerviós davant del seu primer campionat d´espanya on tenia la tasca de sumar punts i cap altre pressió afegida. La seva actuació va fer que realitzés una marca que a l´hora establia un nou rècord del Club Natació Vilanova en la prova de 3000 m lliures masculí (43:29.61) i també en el seu pas intermig pels 2000 m (29:60.81) en la categoria de +20 anys. A la mateixa sèrie Francisco José Herrera al carrer nº 1 costat dret nedant dins de la categoria +30 anys va donar la sorpresa a l´assolir classificar-se en la 3ª posició ja que no entrava dins dels favorits per pujar al podi. Una gran tasca de control sobre els altres rivals i unes millors marques intermitges (800-nou rècord club 10:41.20, 1500-nou rècord del club 20:07.06, i 2000 m-nou rècord del club 27:28.14) i final malgrat les continuades rampes a les cames li valer realitzar un nou rècord del club al final en aquesta prova (41:24.84) i la medalla de bronze.

Raul Colorado Sánchez, medalla d´Argent i Sots-campió espanya i en cat +20 anys

A la quarta i darrera sèrie van participar Carlos Alfonso Pulido pel carrer nº 1 dins de la categoria +20 anys al no estar en el seu millor moment de forma se li va encomanar la tasca de sumar la major quantitat de punts en favor de l´equip i no va defraudar. En aquesta mateixa sèrie i al carrer nº 3 va nedar Raul Colorado, que a l´igual que al seu company d´equip dins de la categoria de +20 anys era un dels favorits a pujar al podi, i així va demostrar ja de bon començament convençut del seu bon moment de forma va anar per feina engrandint distàncies tal i com anava transcorrent la prova amb el tercer classificat ja que la 1ª posició estava predestinada al nedador Yonatan Castet del CN Vila real. Colorado va batre en el pas pels 800-nou rècord  (9:52.71), 1500-nou rècord (18:38.64) i 2000 (24:58.75) m de la cat +20 anys que 45 minuts abans havia aconseguit establir el seu company Erick Fontanals. Finalment després d´una grandíssima cursa també va batre el rècord del club en els 3000 m amb un temps final de 37:34.75 per assolir el sots-campionat d´espanya.

Joaquin Romacho Vargas, medalla d´or i Campió espanya i  en cat +40 anys

Finalment també en aquesta sèrie pel carrer nº 7 va nedar Joaquin Romacho gran favorit a aconseguir la victòria dins de la categoria +40 anys. No va defraudar aconseguint ser Campió d´espanya en aquesta categoria en una carrera de menys a més com és habitual en ell. Durant la prova va aconseguir batre el rècord del club en la cat +45 anys en el pas pels 800 (10:04.45), 2000 (25:19.10) i temps final de 38:03.47.

Representants del Club Natació Vilanova al podi recollint el trofeu al tercer equip classificat

Per equips el Club Natació Vilanova per primer cop en els seus 25 anys d´història aconsegueix pujar al podi en un Campionat Estatal, concretament al tercer calaix. Gran festa entre els components de l´equip que ha treballat molt durant tot l´hivern per aconseguit aquesta fita inèdita dins l´entitat.

D´esquerre a dreta: Erick Fontanals, Francisco José Herrera, Raul Colorado, Càrol Fernández, Joaquin Romacho i Carlos Alfonso Pulido

L´anecdota va ser que per primer cop es va fer control antidopatge en una competició de natació màsters a espanya i que els bons temps assolits pels nostres nedadors fes que tinguessin que passar-ho Raul Colorado i Joaquin Romacho (que van fer la 2ª i 3ª millor marca de tota la competició en categoria masculina). Sorpresa per tothom. El metge encarregat del control va haver d´esperar que els nostres nedadors acabessin amb les seves obligacions protocolàries al podi de guanyadors per equips per poder passar el pertinent control.

Següent parada XXI CAMPIONAT D´ESPANYA MÀSTER D´HIVERN "OPEN" a Pontevedra entre el 19 i 22 de Febrer.