Excel·lent partit que s'escapa en un últim minut fatídic

Sílvia Díaz. Imatge d'arxiu

Sènior masculí “A” (1a categoria catalana G02)

AEC Collblanc-Torrassa B 72 - La Parròquia-Samà Vilanova A 66

La Parròquia-Samà Vilanova es desplaçava diumenge al matí a l’Hospitalet de Llobregat a camp del tercer classificat, l'AEC Collblanc, amb les ganes de netejar la pobra imatge oferta el cap de setmana anterior i intentar donar la sorpresa en un difícil camp.

En el partit d’anada els jugadors de Xavier Canales ja van posar contra les cordes els de l’Hospitalet. L'inici de l'encontre va ser molt favorable als locals, que disposaven de situacions d’atac molt fàcils per anotar donada la fragilitat inicial dels de la Parròquia. Per contra, l’equip vilanoví no era capaç d’anotar, costava deu i ajut.

Però de mica en mica l’equip vermell es va sobreposar a la situació adversa i, després de rebre un sever correctiu en primer quart, 22-11, va anar reduint la diferència al marcador fins als 6 punts al descans. L’equip visitant havia realitzat un esforç important cosa que havia provocat que els jugadors interiors de Canales estiguessin molt carregats de faltes.

La primera part de l’equip vilanoví va ser molt bona en línies generals, tot i el fluix inici, i ara calia seguir en la mateixa tònica durant el 3r i 4t període, intentant competir el partit fins al final, amb un marcador baix, i intentant posar la por al cos a l’equip local que es jugava molt en aquest encontre.

Començava el tercer quart, el Collblanc volia marxar al marcador però el coratge i l’entrega de l’equip de Canales ho impedia. La Parròquia volia competir, volia créixer com equip, volia que si guanyava el Collblanc fos amb invasió de pista final.

En aquest context de partit, se li sumava el debut d’un altre jugador del junior, en Bernat Burcet, que oferia certes prestacions per entrar en la rotació del castigat, per faltes, joc interior vilanoví. A més a aquesta situació se li sumava el fet que jugadors importants com Alberto Arjona i Adrià Piñol no estiguessin ni de bon tros al 100%, per culpa de processos gripals.

Igualtat al marcador al tercer quart i a l'inici del quart, algun avantatge del Collblanc era ràpidament contestat per alguna acció de mèrit dels de la capital del Garraf que continuaven ficats al partit.

S’arribava als últims 4 minuts del matx i el CB Samà es posava 4 punts per sobre. Van ser dos minuts vibrants, on els visitants comandaven al marcador, però un últim minut fatídic dels vilanovins per errors propis i encert del rival van deixar un marcador injust per tot el que s'havia viscut durant els 40 minuts.

72-66 partit boníssim dels joves jugadors de Canales, que tindran dissabte a les 18 h una autèntica final. Una victòria podria donar la salvació matemàtica.

Jugadors: Piñol (2), Muscat (12), Arjona (-), Barot (-), Saladié (14), Artigas (8), Miró (5), Liao (10), Burcet (7) i Zanca (8)