Victòria impressionant del RC Sitges contra el CAU València

Imatges del partit RC Sitges - CAU València. Jaume Andreu

RC Sitges 16 - CAU València 14
Sènior Masculí A - Divisió Honor "B" Espanyola

Campanad i de les grosses la que va donar el Sitges el passat dissabte a Santa Bàrbara en guanyar al CAU València, un desl candidats al títol de lliga. El Sitges va jugar un partit molt disciplinat i va aprofitar gairebé cadascuna de les seves oportunitats per anotar i amb una fantastica defensa, contrarestava els continus atacs del CAU, que era qui disposava clarament d'una major possessió de la pilota.

El matx s'iniciava amb un Sitges orgullós, disposat a vendre cara la seva pell, aquest esperit li donava punts en el marcador, mitjançant dos cops de càstig de Malcolm i un assaig d'Ander (13-0). Desprès d'aquest inesperat inici era d'esperar la reacció valenciana, però tot i que els visitants dominaven tan la Touch com la meleè, la defensa sitgetana es multiplicava en defensa, sense errar placatges i roben forces pilotes en els agrupaments, això va permetre de matenir l'avantatge en el marcador, malgrat la marca dels del Túria l les acaballes d'aquesta primera meitat 13-7..

A la represa el guió no variava, el Sitges es mantenia ferm en defensa i el CAU no aconseguia moure el marcador, de fet va ésser el Sitges amb un drop de Malcolm que ampliava la diferència a 16 - 7, tres punts vitals, ja que la replica  dels valencians va esser immediata, mitjançant una marca 16 - 14. Resultat que en forma de thriller es va mantenir fins al final, amb l'esclat d'alegria merescut per part de l'afecció sitgetana.

Un cop finalitzat el partit, el Sitges no es ara candidat al títol i el CAU deixa de ser-ho, per a guanyar partits davant equips teòricament superiors com encara es el cas d'aquests dos conjunts, un ha de cometre errors, com va fer el CAU i l'altre ha de donar el 100%, com va fer el Sitges. Sols hi ha un camí, treballant a cada entrenament i donant el màxim a cada partit- El proper partit a casa del Barcelona Enginyers Rugby ha d'esser una nova mostra de sacrifici com la que vàrem gaudir el passat dissabte, i a vegades, més moltes que poques, si es dona tot sobre el terreny de joc s'obté la victòria.

La nota negativa de la jornada va ésser la incompareixença del sènior B en el seu partit a Torroella davant els Senglars, degut a no disposar de prou jugadors, el que esprem sigui un fet puntual ja que es va donar el cas d'acumular fins a gairebé 15 baixes per diferents motius.Aquesta setmana el Sènior B te descans.

RC Sitges 29 - CR Sant Cugat 25
Campionat de Catalunya Sènior Femení 1ª Categoria

Primera victòria del femení del RC Sitges a primera catalana, a costa d'un altre equip nouvingut a la categoria el CR Sant Cugat. El partit va estar disputat, tot i el fort inici de les nostres noies que rapidament es posaven 21 a 5 en le maracdor. Semblava que el camí de la victòria seria plàcid, però la bona feina de  la davantera visitant va permetre al Sant Cugat d'anar rettallant les diferències. Al descans 24-10.

A la segona part les del Vallès seguien prement i anotaven de nou, 24-15. Feia falta reaccionar i així arribava una nova marca local 29-15, que donava una mica de tarnquilitat, però que no va durar gaire ja que amb dues accions les vistants aconseguien dues marques, que deixaven un incert 29-25. Es va patir però al final s'aconseguia un gran victòria.

Aquest cap de setmana el femení sitgetà a l'igual que el sènior B, tambè disposa de descans en el campìonat de lliga.