Difícil victòria del CB Sitges en el seu enfrontament contra el AESE

Cròniques i resultats dels partits disputats pels equips del Club Bàsquet Sitges del cap de setmana

Infantil masculí del CB Sitges. Eix

Sènior  Masculí – Copa Catalunya – Grup 01

A.E.S.E. “A”  49 - Bàsquet Sitges “A” 57

Marc 6, Jordi 4, Roger 12, Edu 15, Noel, Saladié 3, Xavi 6, Mauro 4, Gonzálvez 1,  Nacho,  Alex 3, Velasco 3.

Entrenador: Edu Piñero i Galdric Bover. Delegat: Fredi Domínguez.

Parcials: 11-17  12-14  19-7  7-19

Desplaçament del Bàsquet Sitges a la difícil pista de l’Associació Esportiva Santa Eulàlia d’Hospitalet de Llobregat (AESE). Els del Baix Llobregat, situats a mitja taula, són l’equip que millor defensa i al seu camp pràcticament imbatibles, i per tant, el desplaçament dels de Garraf es plantejava com a molt complicat treure res de positiu. Però, una bona setmana d’entrenament amb la totalitat de la plantilla disponible, i amb una dinàmica dels darrers quatre partits guanyats, donava bones expectatives per el difícil partit al camp de l’AESE.

Inici de partit amb el cinc inicial del Sitges format per Saladie, Gonzalvez, Jordi , Roger i Riu. Inici igualat amb predomini del joc interior del Sitges i exterior de l’AESE (minut tres, empat a 6, minut set, empat a 8) per agafar cert avantatge el Sitges, que finalitzaria el quart amb sis punts per sobre en el marcador, 11-17.

En el segon quart, al Sitges també li comença a funcionar el joc exterior i això li permetria arribar als 10 punts d’avantatge: minut dos, 12-22; minut sis, 14-24; minut vuit, 18-28; minut nou, 21-31); al final del quart, 23-31, i cap els vestidors.

Al fatídic tercer quart, el Sitges sortiria dels vestidors adormit o marejat per la calor de la piscina, ja que el vestidor semblava una sauna, i s’oblidà de defensar, encaixant 19 punts, moment també en que l’AESE mostrà tot el seu potencial defensiu, deixant anotar en tot el tercer quart tan sols 7 punts al Sitges. Tot plegat donà com a resultat que els locals capgiressin el marcador i s’avancessin, 42-38, a manca del darrer quart.

Inici de l’últim quart amb un Sitges disposat a defensar i no deixar-se encaixar en un solt quart el mateix que quasi en tota la primera part, i així, i tornant a dominar en el joc interior, infringia un parcial de 0-14 i tornà a posar-se per davant +10 punts, 42-52, amb solament dos minuts per finalitzar el partit, tímida reacció dels locals, minut nou, 47-54, per finalitzar el partit 49-57.

La propera setmana visita Pins Vens el Zamar 2000-Ploms Salle Reus “A”, sisè classificat i un dels perseguidors del Sitges per entrar a fases d’ascens, dissabte de Carnaval, a les 18:00 hores.

Sènior  Masculí – 3ª Catalana – Grup 06

Torredembarra B.C. 62 - Bàsquet Sitges “B” 47

Guillem Albes, David Almirall , Hamzah Baig, Guillem Ballús, Roger Dagà, Eugenio Hernández, Jordi Noguer, Lucas Pérez, Oscar Porras, Albert San José, Brandon, Cristian.

Entrenador: Rubén Hernández.

El proper partit, dissabte a les 16:00 hores, a Pins Vens, contra el Zamar 2000-Ploms Salle Reus “C”.

Júnior  Masculí - Nivell “B” – Grup 04

C.B. Gavà 53 - Bàsquet Sitges “A” 49

El proper partit, dissabte a les 12:00 hores, a Pins Vens, contra l’A.E. Bàsquet Pratenc.

Cadet “A” – Masculí – Regular – Nivell A2 – Grup 03

Bàsquet Sitges “A” 62 - C.B. Cornellà “B” 72

Parcials : 15-32  14-11  10-14  23-15

Bons 4 primers minuts igualats en el marcador i amb poca defensa per tots dos equips. Canvi defensiu del Cornellà a pressió després de cistella, provocant-nos pèrdues i robatoris de pilota que, malgrat utilitzar dos temps morts, no vam saber superar, encaixant un parcial de 15-0, acabant el 1r quart amb un desastrós 15-32.

Després de llevar-nos l'esglai de damunt i solucionant la pressió amb solvència comencem a millorar en defensa, no permetent segons tirs i corrent ben el contraatac, els que ens va apropar en el marcador,  guanyant el quart 14-11.

Reprenem el partit amb un desavantatge de 14 punts. Però no estàvem disposats a rendir-nos encara que al tercer quart aquesta renda passa a 18 a favor del Cornellà, que va fer valer la seva major alçada i l’encert de 6,25. Últim quart amb molt contacte físic i major intensitat defensiva per la nostra banda, amb contínues picabaralles. En aquest escenari vam estar més còmodes i competim com jabatos, guanyant el quart 23 -15. Però la llosa del 1r quart va ser molt gran. Vam aprendre que s'ha de jugar intens de principi a fi. Bon partit contra els favorits.

El proper cap de setmana, D E S C A N S.

Bàsquet Sitges “B” 31 - Basquetfels 2005 39

Miquel Lledó, Oscar Miró, Jan Prat, Pol Velasco, Luan Mayoral, Jonathan Coleto, Nacho Giménez, David Fernández, Biel Reinon.

Entrenadors: Anna Robert i Roger Matas.

Pre-Mini “A” – Masculí – Regular – Nivell B2 – Grup 03

Bàsquet Sitges “A” 44 - Catalana Occident Manresa Blanc 25

Sergi, Carlos, Pablo, Marc E., Marc A., Joan, Juan, Joel, Marc G., Jan, Adrià, Lucas, Biel, Uriel i Eric.

Parcials: 6-2  9-4  1-6  6-3   5-4  7-5  6-0  4-1

El Bàsquet Sitges aconsegueix la segona victòria consecutiva. El Manresa va fer treballar de valent en defensa a un Sitges que no es va relaxar en cap moment. El partit es va jugar a un ritme molt alt i les ocasions anaven d'una cistella a l'altra. Els sitgetans aconseguien petits avantatges a cada període, per acabar guanyant el partit amb un bon joc en equip.

Sènior  Femení – 2ª Catalana  – Grup 02

Bàsquet Sitges – La Oca 55 - C.E.B. Pallejà 58

Andrea 15, Alba, Marta Figueras, Sandra 7, Pat 5, Elia 2,  Anna 2, Marta Alcalà, Irene 3, Cristina 21.

Entrenadors: Vicky Marcos i Xavi Masana.

Parcials: 11-8  9-17  19-15  16-18

Ensopegada de les sitgetanes en aquest primer partir de la segona volta. Les diferències sempre es van moure entre els 4-5 punts a favor d’un i d’altre equip, però la realitat és que el Bàsquet Sitges no va poder aturar quasi mai el joc interior de les visitants, que, per la seva banda, defensaven amb notable intensitat, pràcticament al límit del reglament. En aquest context, les nostres no van trobar-se còmodes i, tot i lluitar durant tot el partit, i aconseguir posar-se per davant a falta d’un minut (55-54), els errors en la presa de decisions d’aquest últim minut van fer possible la victòria del Pallejà.

El proper partit, diumenge 7 de febrer a les 12:30 hores, desplaçament a la pista de l’A.E.S.E. “A”.

Sots 21 Femení – Nivell “A” – Grup 01

Bàsquet Sitges 30 - S.E. Sant Joan de Mata 47

Nerea, Jana, Marina, Ariana, Xana, Federica, Andrea.

El proper partit, dissabte 6 de febrer, a les 12:00 hores, desplaçament a la pista del C.B. Manyanet Les Corts.

Cadet – Femení – Regular – Nivell B2 – Grup 05

Joviat “B” 63 - Bàsquet Sitges 20

Núria, Judit, Jana, Nina, Berta, Anna, Alba, Xènia, Ainhoa, Maribel, Sara, Marta.

Entrenadors: Roger Romagosa i Núria Sales.

Parcials: 17-4  20-2  12-6  14-8

Partit que ha quedat decidit des de l’inici, amb un parcial de 14-0. El Joviat ha estat clarament superior al Sitges, fent una pressió defensiva individual molt bona, amb bon criteri en atac i aprofitant la permissibilitat defensives sitgetanes en la línia de passada.

Les nostres han mostrat una bona actitud, treballant fins al final malgrat el resultat advers i ser poques jugadores, però no han tingut opció. La permissibilitat ofensiva ha impedit anotar. S’ha dubtat menys que en altres partits amb la pilota a les mans, llançant des de mitja distància i atacant la cistella, però cal treballar més per evitar pèrdues evitables i estar disposades a oferir variants ofensives. Al davant es tenia un equip superior en molts aspectes, però amb més valentia en atac i major agressivitat en defensa, especialment sobre les jugadores sense pilota, potser hauria permès veure un partit més equilibrat.

Infantil – Femení – Regular – Nivell B1 – Grup 01

Barça CBS – Grana 66 - Bàsquet Sitges 50

Parcials: 16-10   21-16   15-16   14-8

Un dels partits més complicats d'aquesta lliga, les sitgetanes començaven molt fortes, defensant molt bé però concedint punts després de rebots ofensius a les de Sant Feliu. Les locals agafaven una avantatge de 10 punts que es mantenia.

Una revifada de les sitgetanes al final del sisè període apropava a les visitants, i una falta molt rigorosa senyalitzada per l’àrbitre quan una jugadora del Sitges marxava sola cap a cistella, anul·lava la remuntada, passant de poder-se posar a tant sols 7 punts a que es posessin les locals 11 per sobre. Tot i així, l’últim període es lluitava fins el final però no es tenia prou sort per anotar.

Pre-Infantil – Femení – Regular – Nivell C – Grup 03

Bàsquet Femení Cornellà 00 - Bàsquet Sitges 00

Partit ajornat, es jugarà el proper dia 5 de febrer.

Mini “A” – Femení – Regular – Nivell C1 – Grup 04

Nou Bàsquet Olesa Vermell 25 - Bàsquet Sitges 75

Parcials: 0-19  3-12  6-2  3-18   6-12  2-20  3-8  2-12

Partit disputat a Olesa Montserrat, on hem tingut una gran victòria, alhora de treballar en equip i fer el que tocava en tot moment, i això ens ha permès saber llegir cada situació del partit, sabent córrer quan s’havia de córrer i jugar estàtic en el moment adequat.