El Samà va haver de suar de valent per superar el Bàsquet Ribes

L'equip ribetà va manar en el marcador i va portar el ritme del partit durant 25 minuts, però que va acabar caient per la superioritat física dels vilanovins

La Parròquia-Samà SMA - Bàsquet Ribes. Sílvia Díaz

Des de les primeres accions del partit, el Samà ja va veure que aquest no tindria res a veure amb el de la primera volta. El Construccions Consher Mata va sorprendre el rival amb una sortida fulgurant, provocant el primer temps mort de Xavi Canales al minut 2 (7-0). Molt concentrats en defensa, i suplint els errors amb intensitat, el Ribes va aconseguir que el Samà comencés el partit incòmode, sense fluïdesa i amb dificultats per córrer. Malgrat això, els ribetans van pagar un alt peatge. Van cedir tirs lliures ja al minut tres, i les 9 primeres faltes del partit els van ser xiulades en contra. Al final del primer quart, tot i guanyar per 20-17, el Ribes també dominava clarament el marcador de les faltes comeses per 10 a 2. I no és que al Samà li sortís a compte anar a la línia (4/10 al primer quart, 14/33 al final), però estava clar que aquest desgast passaria factura tard o d'hora.

A més, al final del primer quart els locals perdien a Guille Franco per lesió, cosa que es sumava a la baixa, també per lesió, de Xavi Cazorla des de l'inici del partit.

Mentre no van arribar els problemes de rotació, però, el Ribes va viure els millors moments de bàsquet. El Samà es va mantenir enganxat al partit gràcies als triples d'Arnau Carreras, però un parcial de 7-0 al minut 17 esperançava el nombrós públic ribetà (33-23). En aquest punt, però, va ser el Ribes qui no va aprofitar el canvi de criteri arbitral (4 a 8 en faltes en aquest període a favor dels ribetans) i va permetre viure el rival gràcies al desencert en els tirs lliures, firmant un 3/10 del minut 18 al 20. Un dos més un de Jaume Zanca i el tercer triple de Carreras van tancar una bona primera meitat de bàsquet amb la sensació que el Samà havia sobreviscut, i que el Ribes, tot i haver demostrat que tenia recursos per imposar-se, potser s'havia desgastat una mica massa.

La sortida al tercer quart era clau i aquí el Samà va demostrar perquè està lluitant per l'ascens. Amb un Pau Vila esplèndid en atac i en defensa, l'equip vilanoví va firmar un 4-13 de parcial que va encendre les alarmes a Ribes (42-48). La tercera falta de Manel Butí i Josep Agustí van venir seguides, i poc després Òscar Guiu feia la cinquena. A l'obligat temps mort per redreçar la situació la banqueta ribetana va canviar la defensa, i amb això el partit va donar un altre gir. Dos minuts de desconcert vilanoví i el canell d'Omar Thiam van sevir per ajustar les coses altre cop (53-54), i tot i que el Samà va treure petroli del rebot ofensiu per tornar a marxar fr 6 punts, una cistella espectacular de Miki al finalitzar el quart des de 20 metres ho deixava tot obert pel final i feia oblidar la quarta falta de Josep Agustí (56-59).

Esperonats per aquest últim bàsquet, el Ribes va agafar altre cop les regnes del partit. Una cistella de Lluís Puerta tornava a empatar el matx amb 6 minuts per jugar-se. El públic hi creia de valent, però el Samà no va trigar a respondre. L'únic bàsquet de Liao i el quart triple de Carreras van deixar molt tocats els ribetans. La quarta falta de Manel, la segona tècnica al Ribes, va enfonsar una mica més els locals, i la defensa del Samà ho va aprofitar per demostrar perquè és de les millors de la categoria. El Ribes va seguir donant-ho tot a darrera, però va ser incapaç de neutralitzar la superioritat física del rival en atac, anotant només 3 punts en els darrers 6 minuts de partit.

Aquesta setmana, ambdós equips tenen compromisos contra rivals directes de l'altre. El Samà rep la visita del BAM, mentre que el Ribes va a la pista del Grup Barna, quart classificat empatat amb els vilanovins.