La Parròquia-Samà Femení sap patir i s'emporta una heroica victòria a L'Hospitalet

L'equip d’Òscar Andreu tornen a brillar mostrant un caràcter exemplar

La Parròquia-Bàsquet Samà SFA - CB Hospitalet. Sílvia Díaz

CEJ L'HOSPITALET 37 - LA PARRÒQUIA-BÀSQUET SAMÀ VILANOVA 39

La Parròquia-Bàsquet Samà es va desplaçar dissabte a la difícil pista de l'Hospitalet, en la que no s'havia guanyat mai en les anteriors visites. Les de l'Hospitalet venien de guanyar a la inexpugnable pista del Sant Nicolau i apallissar l'Arenys de vint punts. Amb tots aquests precedents, afegint-hi l'estil de joc de les del Llobregat, es preveia un partit més que complicat.

L'encontre començava amb la màxima igualtat. El Samà podia realitzar el seu joc ofensiu i anava sumant gràcies al gran encert de cara a cistella. En defensa es treballava molt concentrat però el constant moviment del joc local deixava a una companya en condicions de poder tirar alliberada. Les defenses dels dos equips eren intenses i ben posicionades però els atacs treballats dels dos equips donaven la igualtat al marcador. És en el minut 9 quan un parcial samista de 0 a 6 donava una mica d'aire a la tensió del partit (10-15). Tot i així, finalitzava el període amb un ajustat i igualat 13 a 15.

El segon període va ser de domini local gràcies a una defensa asfixiant amb dos contra uns que al Samà li van costar de superar. La Parròquia era capaç de trencar la primera línia defensiva de les de negre però s'ofegava en el camp ofensiu. D'aquesta manera s'arribava a atacs sense poder tirar o amb pocs segons per treballar una bona opció de tir. A les dificultats de l'atac s'hi va sumar el gran encert en els triples de les locals i es marxava a la mitja part amb nou punts de desavantatge (30 a 21).

Nou punts en un partit a tan pocs punts es traduïa en una diferència important.

A la represa, les samistes que no havien perdut la cara al partit, tot i no poder generar un joc productiu, van sortir a la pista amb una gran concentració defensiva que va anul·lar a un Hospitalet que no ser capaç de trobar cap escletxa durant els 10 minuts del tercer període. Les vermelles van tancar els ràpids i hàbils uns contra uns i talls sense pilota de les locals, i amb un desplegament físic i mental al límit van deixar a 0 a les del Baix Llobregat. En atac el Samà va carregar el joc interior i va anar sumant a poc a poc per arribar a retallar i eixugar la diferència."Picant molta pedra" s'havia pogut entrar un altre cop en la lluita pel partit.

Restaven deu minuts i calia saber mantenir l'excel·lent defensa. El quart començava amb un intercanvi de cistelles favorable a l'Hospitalet amb un triple al minut 4 (37 a 35). A partir d'aquí La Parròquia va tornar a tancar qualsevol escletxa i no va deixar tornar a anotar a les de negre. Tot i així les forces del Samà estaven debilitades amb jugadores que havien arrossegat molts minuts en pista però l'actitud exemplar de les companyes des de la banqueta els van transmetre la força necessària per seguir sabent patir fins al final.

Una cistella d'un tir exterior puntejat del Samà des del coll de l'ampolla en l'últim minut posava al davant l'equip d'Òscar Andreu, il·lusionat i a la vegada desencaixat, que aguantava sobre la pista amb un gran rendiment defensiu que va negar qualsevol opció a un Hospitalet incapaç de capgirar un partit que tenia dominat. Les vilanovines, en un partit heroic, van saber patir, patir i patir. I d'aquesta manera La Parròquia s'emportava dos punts molt valuosos en la lluita per evitar les dues últimes places.

Finalitzava el partit amb una gran victòria del Samà que pot marxar "a descansar" en la parada de la competició mantenint la cinquena posició. Resta la segona volta de la lliga de permanència amb tot per decidir però amb els deures encarrilats. Ara cal recuperar forces per afrontar els últims cinc partits i arribar en les millors condicions per aconseguir una de les quatre places que permet allargar la lluita per la permanència amb unes fases finals al millor de tres partits.

Anotacions: LAIA (0) - ANDREA (2) - ANIRA (1) - ANNA (2) - IRENE (0) - LAURA (12) - MARIA (0) - ELI (13) - ELENA (7) - CAROL (2) (NO JUGUEN: HELENA - CERES)

Parcials: 13-15 / 17-6 / 0-9 / 7-9