Derbi vilanoví

Victòria i campionat de lliga pel C.B. Samà en el derbi vilanoví

CB Samà C - CNBV El Surtidor . Eix

CB Samà C 58 – CNBV El Surtidor 54

El vespre de diumenge es va poder veure la segona part del derbi vilanoví a la categoria territorial, després que en el primer els grocs en sortissin victoriosos. Aquest cop, però, el context era molt diferent: amb una victòria, el Samà es proclamava matemàticament campió de lliga. Així doncs, els vermells tenien molts al·licients per fer un bon paper i emportar-se la victòria, mentre que el Vilanova jugava amb la motivació intrínseca que suposa un derbi i, a més, acabar la temporada amb bones sensacions i intentar escalar llocs a la classificació.

D’aquesta manera, a les 19.45 la pilota s’enlairava i començava l’esperat partit. El primer quart va estar marcat pels errors per part dels dos equips. Els llançaments que en altres ocasions entraven es resistien, mancaven idees en atac... El nerviosisme inicial era palpable i la tensió va ser una constant durant tot el partit. El tira i arronsa va durar durant els 10 minuts i el període finalitza amb victòria parcial pel Vilanova per un punt de diferència (9 a 10).

Durant el segon quart, i deixant enrere els sempre difícils minuts inicials, es va veure com el Samà prenia la iniciativa en el marcador i treia avantatge dels seus jugadors interiors, els quals compten amb molts anys d’experiència a les seves esquenes i un físic imponent molt difícil de contrarestar. Tot i això, els grocs no es volien quedar enrere en el marcador i trobaven solucions en atac mitjançant tirs de mitja distància, després d’haver abusat en excés del tir exterior durant els minuts inicials. El resultat, 27 a 23 al descans, amb un CNBV a remolc i esperant que a la represa poguessin trobar la seva millor versió.

I així va ser. El tercer quart va estar marcat per la tònica vista en els primers vint minuts: la igualtat en el marcador i una lluita constant per no despenjar-se en el marcador. El Samà va aconseguir vuit punts d’avantatge, però la bona pressió defensiva del Vilanova va permetre escorçar distàncies i recuperar la distància de punts per arribar al tram final del partit amb tot per decidir: 44 a 44.

L’ambient al pavelló era molt bo considerant que es tractava d’un diumenge al vespre, i els jugadors no van defraudar. Durant l’últim quart la igualtat va ser constant, amb intercanvis constants en el marcador. A falta de 30 segons, el marcador reflectia un empat a 54 que es va trencar amb dos punts samistes, deixant així l’última possessió pel Vilanova. Es va intentar un triple que no va entrar (una llosa massa gran durant tot el partit, en anotar-ne només 3 de 26 intents) però el rebot ofensiu va propiciar que s’aconseguís una falta personal i dos tirs lliures a falta de dos segons i escaig per enviar el partit a la pròrroga. El primer no va entrar, però, de manera que el segon s’havia de llençar a fallar. Rebot defensiu ben controlat pels vermells, que van anotar els dos tirs lliures següents per tal de sentenciar el partit, acabant aquest amb un marcador de 58 a 54.

Així doncs, partit molt emocionant i campionat de lliga per un Samà que va haver de treballar de valent la victòria. Felicitats als campions, a l’espera de tancar la lliga la setmana que ve en l’última jornada.