OK Lliga Masculina

El Patí Vilafranca passa per damunt del Cerceda en un partit amb 8 targetes blaves

C.P. Cerceda - C.P. Vilafranca. Eix

C.P. Cerceda 1 - C.P. Vilafranca-Cafès Novell 4

Trencada una estadística negativa i la Copa de la CERS més a prop. El Patí Vilafranca ha donat aquest migdia un nou pas endavant en la seva lluita per a classificar-se per la propera Copa de la CERS superant amb claredat a domicili a un dels rivals directes en aquesta batalla de final de lliga. Ha estat, a més, la primera victòria de la història dels vilafranquins en el Pazo González Laxe on, fins avui, acumulaven sis visites sense èxit complet (només dos empats).

El duel no ha estat fàcil per al Patí malgrat el resultat final. La tensió, les protestes i el recital de targetes blaves ofert pels col.legiats (6 als jugadors i 2 als entrenadors) ha complicat sobremanera la matinal a Galícia. A més, en el minut 4, el veterà Martín Payero, que aquesta temporada penja els patins, ha avançat el Cerceda en el marcador (1-0).

El Vilafranca, però, no s'ha arrugat i en el minut 8 Joan Vázquez ha empatat el duel en una acció molt protestada pels gallecs que han reclamat que la pilota del penedesenc no havia entrat. A partir d'aquí, els episodis de protestes han començat a proliferar a banda i banda. L'1-1 s'ha mantingut fins el minut 24 quan Roger Rocasalbas ha sorprès Wily Domínguez i ha situat l'1-2 a l'electrònic.

El segon temps ha començat amb un Cerceda més contundent en atac, però el Patí s'ha defensat amb criteri i ha mantingut l'avantatge mínim. En el minut 40, a més, Roger Rocasalabas ha aprofitat molt bé la falta directa provocada per la desena falta dels gallecs i ha fet possible l'1-3. El gol de Rocasalbas ha afectat la moral del Cerceda que, al cap de quatre minuts, ha vist com Edu Fernández sentenciava.

Els locals han disposat d'una falta directa just després de 1'1-4, però Martín Payero ha errat. En el minut 48, Galán i el mateix Payero han vist la segona blava i els dos equips han afrontat els últims minuts amb només tres homes de pista. La situació, però, no ha afectat el marcador, si bé el Cerceda ha tornat a fallar una falta directa a manca de 50 segons. L'1-4 ja no s'ha mogut i el Patí s'ha acabat emportant tres punts d'or de Galícia. Les opcions d'entrar a la CERS segueixen intactes, però s'hauran de refrendar en els dos partits que queden davant Voltregà i Maçanet. Esplèndid Patí.

C.P.Cerceda: Wily Domínguez, Joan Grasas, Martín Payero (1), Pablo Togores, Jacobo Mantiñán -cinc inicial- Pablo Fernández, Jacobo García, Iñigo Artacho, Adrián Candamio

C.P.Vilafranca-Cafès Novell: Gerard Camps, Marc Navarro, Jordi Galán, Joan Vazquez (1), Rubén Fernández -cinc inicial- Roger Rocasalbas (2), Edu Fernández (1)

Arbitres: Alberto Garrote i Alberto Veiga. Targetes blaves a Martín Payero (2), Adrián Candamio, Jordi Galán (2), Marc Navarro i als entrenadors dels dos equips, Juan Copa i Jordi Garcia

Gols: 1-0 Martín Payero (4´); 1-1 Joan Vázquez (8´), 1-2 Roger Rocasalbas (24´) -descans- 1-3 Roger Rocasalbas (fd) (40´); 1-4 Edu Fernández (44´)

Incidències: Pazo de Deportes Presidente González Laxe de Cerceda. 300 e