Victòria en la primera jornada del sènior del CNB Vilanova

CNBV – AE Bellsport. Eix

C.T. SENIOR MASC. FASE PREVIA - GRUP 04

CNBV 55 – 44 AE Bellsport

Per mi sou els millors, els germans. Gràcies”. Salva Pastó (entrenador), darrera frase de la seva crònica un cop el seu sots21 es va proclamar campió a Vilassar de Mar de la categoria A2.

126 dies després, aquell equip ara a la categoria sènior del club, tornava a la feina. Sense en Marcel Galtés i el David Pérez (dos grans), Amb la novetat d’en Carlos Fernàndez. Grada plena, expectació per veure com aquest jove equip (11 jugadors del any 1997 i 1 de 1996) com es podran adaptar a la categoria. A la pista l’equip visitant, el Bellsport de l’Hospitalet. Segons ens van explicar, aquest any havien baixat de tercera catalana. Molt bona pinta. Un parell de jugadors molt alts, d’unes edats que podien estar sobre els 25 anys. Si volíem una bona pedra de toc, teníem endavant el millor equip.

Sortida Andreu, Nil, Arnau, Rubèn i Àlex. Fulgurant, terrible, que va sorprendre al equip de L'Hospitalet. Un triple majestuós d’en Nil, altre del Àlex, 4 punts del Nil novament i 2 del Àlex, van fer pujar al marcador un 12-0 a 4 minuts de la finalització del quart. L’allau de punts, anava acompanyat d’una defensa en tota la pista asfixiant. Si els visitants la superaven, l’equip recuperava les posicions i es tornaven a trobar a els jugadors que els defensava. Una bogeria. Així son els equips que prepara en Salva Pastó. Fins al final del quart un parcial de 7-4 (nou triple d’en Nil), Javi es sumava a la festa i com no, necessiteu punts, “ves que vinc”. En Ricard on fire. 17-4. Tots flipant. Crec que fins i tot també els nostres.

Era esperada la reacció del equip visitant. Quant trona, treus la roba estesa. Així ho va entendre també l’entrenador vilanoví. Va moure la banqueta, de tal manera que no baixava la intensitat en cap moment. A la pista en Dani (esforç impagable) i en Carlos (brillant partit sumant en totes les accions). El Bellsport poc a poc, anava emprant més l’experiència dels seus jugadors. Crits en les entrades per provocar que l’àrbitre xiulés faltes, els bases rebien cops cada cop que s’intentaven girar i alguna pujada de cama per aturar alguna finta dels joves jugadors del sènior. Davant això, protestes?, queixes? fer comèdia?. Res d’això, Aquesta feina la feien els visitants. Els vilanovins van continuant jugant, fent una defensa per tota la pista asfixiant i sumant punts (dos triples que van donar oxigen d’en Ricard, 2 punts d’un Aleix imperial a mig de la zona i dos tirs lliures crucials de l’Andreu. El resultat del quart va ser 10-14 i resultat a la mitja part 27-18. Dins d’aquesta feina de veterans que comentava abans, el Bellsport va tirar 12 tirs lliures i va encistellar 8. O sigui que dels 14 punts, 8 van ser de tir lliure (al pur estic Lima Horta). Això ens ho trobarem en cada partit.

L’equip estava preocupat i es veia a les cares. Sabien perfectament que 9 punts no eren res. Al segon quart van viure el que era capaç l’equip de L'Hospitalet. Zona vilanovina. Era curiós. Però per molt que el nostre tècnic anava marcant als seus jugadors (3, 3, deia), els seus jugadors anaven sortint com a llops a cercar als atacants rivals). Un parcial de 0-7 va col·locar un preocupant 27-25 a 4 minuts de la finalització. Però l’equip va continuar treballant. 7 minuts sense anotar i triple d’en Ricard, 30-25. Dos minuts per a la fi. 2 punts dels visitants, tir lliure d’en Javi, faltes personals xiulades al vilanovins. 3/4, dos tir lliures d’en Rubèn, 2 punts d’en Gerard molt importants i per concloure el quart, triple d’en Javi que va llançar des de l’habitació de casa seva. 11-12. 38-30. Van sortir sans i vius de les embranzides del Bellsport. Era d’orgull veure com estava treballant l’equip.

No sé si va ser per el darrer triple que us deia o per el quart jugat, el Bellsport va sortir tocat a la pista. El sènior va aprofitar per posar més distancia al marcador, amb un parcial de 4-0 (els 4 del nostre capità Ricard). Fins al final faltes i més faltes. Protestes i més protestes. El Bellsport va tirar 17 tirs lliures i va ficar 9. Per part local triples d’en Javi, Nil i puntets valuosos de l’Aleix, Rubèn i del Andreu. La feina ja estava feta. Resultat del quart 17-14 i final 55-44.

L’MVP seria per els 11 jugadors que van jugar ahir i por el tècnic (ahir no va poder jugar en Sugri sancionat. Encara li queda un partit. Un jugador vital per l’equip). Per destacar a un, voldria fer-ho amb l’Aleix. Una feina colossal, que va ser premiada per els companys i la grada amb una gran ovació. Min 20:45, Pts 4, Tirs Lliures 0/1, Tirs 2 2/3 (66,67%), De 3 (0/1), rebots 2 (1-1), Faltes 4, rebudes 1, pilotes recuperades 2, 1 tap i dos assistències, valoració 5. També destacar el partit d’en Ricard, (15 punts, valoració 5) i Nil (11 punts, valoració 6). També els dos primers quart del Àlex i la tarja de presentació d’en Carlos. Sense anotar però sumant i sumant  I en Javi. Que amb només un braç, va poder amb tot el Bellsport al complert.

Aquesta temporada no sabem com anirà. Segur que hi hauran partits que no s’assolirà la victòria. Però el que s’ha de tenir clar es que s’ha de pensar en aquest equip d’aquí uns anys si tots continuen i la “factoria de somnis” continua treballant igual. Fa goig. I una mica de por. Apassionant. La punta del Iceberg de la gran feina que està fent el Club Nou Bàsquet Vilanova.

Proper partit el proper dissabte dia 1 d’octubre a Viladecans a les 16:15 hores.

Andreu (5), Ricard (15), Nil (11), Arnau, Rubén (4), Javi (9), Dani, Aleix (4), Carlos, Àlex (5) i Gerard (2). Baixes,  Sugri. Tècnic, Salva Pastó.

Parcials, 17-4, 10-14 // 11-14, 17-14