El Construccions Consher Mata, a un tir de la victòria

Sant Joan Despí 88 - Construccions Consher Mata 86

El Bàsquet Ribes va estar a punt de sumar la primera victòria a domicili a casa del Sant Joan Despí, finalista l'any passat del campionat de Catalunya de 2a Categoria i que compta amb dos jugadors interiors amb molta experiència a categories superiors.

En un partit amb moltes possessions i molt d'encert, els dos equips es van sentir còmodes aprofitant les seves armes. El Ribes, obrint espais per buscar bones penetracions dels exteriors i dels "quatres" i intenant trobar bons llançaments pel Jaume Torres, el Manel i l'Adrià Miró. Precisament dos triples consecutius del base vilanoví van donar el primer avantatge als homes de Toni Segarra al primer quart, però de seguida el poder ofensiu dels interiors del Sant Joan Despí va igualar el marcador.

Els del Garraf clarament van portar el partit al seu camp al primer temps, però errors defensius imperdonables van deixar l'avantatge en només dos punts a favor (38-40) al descans.

A la represa, tot i el bon inici amb un triple, el Ribes va patir una davallada ofensiva que no va saber contrarrestar des de la defensa. L'americà Charles Poe i el millor aler local van castigar els moments de desorientació del Construccions Consher Mata, cosa que va posar molt difícil la remuntada. El Sant Joan Despí començava l'últim quart manant al marcador però també en el partit, però els ribetans van tornar a donar mostres de superació mantenint-se dintre del matx en els pitjors moments i, amb una millora defensiva considerable va sorprendre els locals fins al punt de fregar la victòria. El tercer triple d'Adrià Miró i un tir lliure del Miki van posar el partit en un puny (85-84, minut 39). El Sant Joan Despí no va fallar des de la línia, i tot i que el Ribes no va anotar a la possessió següent tot i disposar de fins a 4 llançaments triples en un mateix atac, els errors en els tirs lliures locals van deixar el marcador en 87-84 amb 40 segons per jugar-se.

La jugada de pissarra va sortir aquest cop bé, Josep Agustí anotava, i a la següent defensa els ribetans aconseguien que l'equip local es precipités i fes un llançament amb més de 10 segons al marcador. Per desgràcia, el rebot es va escapolir entre tres jugadors del Construccions Consher Mata i va obligar a fer una falta al millor pivot local, Oriol González, amb només 6 segons per jugar-se. González va anotar el primer però va fallar el segon, cosa que va donar l'oportunitat a Adrià Miró de capgirar el marcador amb un últim triple, que per desgràcia pels ribetans no va anar ben dirigit.

Aquest dissabte a les 18:00 hores el Construccions Consher Mata rebrà la visita del C.B. La Palma.

Construccions Consher Mata: Pérez, Caelles 7, Martrat, Torres 11, Rafel 9, Manel 9, Miró 11, Òscar 5, Miki 6, Pol i Josep 28.