Lliga Catalana

Derrota del CB Sitges a casa contra el líder

Sènior  Masculí – Lliga catalana – jornada 10a.

Bàsquet Sitges “A” 63 - C.B. Quaert –Germans Cruz 84

Visitava la pista de Pins Vens un dels líders del Grup, el C.B. Quart, en tant que el bàsquet Sitges és a la zona baixa de la classificació fregant la zona de promoció de descens. El Sitges afrontava el partit amb la baixa de Pau i la de Roger Saladié, confirmant la greu lesió que el farà passar pel quiròfan i confirmant que es perdrà pràcticament tot el que resta de temporada. Al Bàsquet Sitges s’incorporava i debutava aquesta setmana, en Manel Butí, procedent del Bàsquet Ribes.

Cinc inicial del Sitges: Nacho, Marc, Jordi, Roger i Edu, primer quart de partit força igualat tot i que els de Girona anotaven de tres amb facilitat 3/7 i el  Sitges ho feia amb joc interior, Edu 12 punts, al final del quart 18-21.  Fins a la meitat del segon quart la cosa seguia igualada, minut cinc 29-39, però abans d’arribar al descans el Quart faria una estirada i marxaria al vestidor superant els 10 punts d’avantatge 34-48.

Després de la mitja part qui prendria protagonisme no seria  cap dels jugadors dels dos equips sinó el Sr. Hernández Preims, àrbitre principal, decidí ser el protagonista del partit i sense cap necessitat decidí penalitzar el Sitges en totes les seves decisions, cosa que No li feia cap falta al Quart per superar el Sitges. Això feu incrementar la distància en el marcador fins superar els 20 punts d’avantatge 40-61, minut cinc del tercer quart. Com era d’esperar el públic escridassà cada decisió de l’àrbitre principal i aquest encara s’esperonà més en la seva actitud de parcialitat (recordem que podeu veure el partit a Canalfeb.tv) al final del tercer quart 46-68. Al darrer quart de tràmit, la diferència ja no s’incrementà més en el marcador i la diferència  de 20 punts es mantindria  fins el final del partit 63-84.

Deixant de costat la penosa actuació arbitral, el Sitges té que millorar l’anotació dels homes exteriors. En quant als punts anotats, cap dels homes del perímetre supera els 7 punts, com en percentatge: tres triples de vint-i-quatre intens (12%), és un percentatge massa baix per estar en aquesta lliga, on la mitja és del 30%, tot i que el Quart va fer un 47% aquesta setmana (7/15). El Quart amb la meitat de llançaments de tres, va anotar el doble de punts que el Sitges amb el doble de llançaments.

La propera setmana descans, que anirà bé per recuperar lesionats i sensacions.

CB Sitges: Pau, Marc, Jordi 4, Roger 6, Edu 16, Saladié, Manel 3,  Xavi 15, Mauro 4, Gonzálvez 7,  Alex 2, Nacho 4, Omar 2 .

Entrenador: Edu Piñero i Galdric Bover. Delegat: Fredi D. Bartés

Parcials:  19-21, 16-27, 12-20, 17-16