El CB Ribes suma una victòria de prestigi

Va aconseguir la victòria davant d'un dels equips capdavanters del grup. Els ribetans van manar durant tres quarts en el marcador i en el ritme de partit, i quan l'Almeda va aconseguir posar-se per davant van mantenir la calma, imposant-se amb serenitat als últims minuts.

El Consher Mata va saber aprofitar el mal dia dels tiradors de l'equip de Cornellà, i ja des de l'inici (21-12 min. 10) va aprofitar el domini del rebot defensiu per anotar en transicions ràpides. Al segon quart, però, el partit es va aturar i tot i que això semblava que faria trontollar el joc local, el Ribes va aconseguir rebaixar els punts del rival a 10 i tot i que no va poder córrer, l'encert des de l'exterior li va donar encara uns punts extra abans del descans: 34-22.

L'Almeda juga per lluitar per l'ascens, i ho va demostrar al tercer quart. Tot i que seguien amb problemes al llançament, van començar a finalitzar amb efectivitat a prop de cistella en els únics minuts de desconcert de la defensa ribetana. Els visitants van aconseguir retallar la diferència a només quatre punts i semblaven haver agafat bon ritme: al tercer quart van anotar només un punt menys que en tota la primera part. Si el guió era el mateix a l'últim període, la lògica de la classificació s'imposaria un cop més, i un parcial d'1-7 de sortida semblava confirmar-ho.

Però un triple llunyà d'Adrià Miró a l'últim segon de possessió despertava els ribetans, que s'havien passat 6 minuts sense anotar en joc, i reactivava la defensa local. Els últims cinc minuts la defensa va seguir imposant-se a l'atac, i aquí van decidir els detalls: un triple d'Òscar posava els nervis al cos del rival (56-54, minut 39), i els últims 4 punts d'un immens Josep Agustí quasi certificaven la victòria. Només calia defensar una altra vegada, i l'equip va respondre un cop més. Per desgràcia, amb tres punts d'avantatge i la possessió de la pilota pel Bàsquet Ribes, l'Almeda va forçar una lluita enlloc de fer falta i per la norma de l'alternança, va tornar a disposar de l'ocasió d'empatar. El triple, però, no va entrar, i l'Adrià Miró va poder sentenciar, llavors sí, des de la línia de personal a la següent possessió.

En definitiva, bona victòria del Consher Mata, que ja havia apuntat bons minuts contra el Molins la jornada anterior. Aquesta vegada l'equip de Toni Segarra va basar la victòria en la fortalesa defensiva i va aconseguir imposar-se en un partit a pocs punts i amb percentatges molt baixos de llançament. Aconseguir consolidar aquesta solidesa defensiva durant el proper mes de competició serà clau per afrontar els partits contra els rivals directes.

Consher Mata: Pérez 3, Martrat, Miró 9, Villar 2, Miki 12, Rafel, Josep 31, Pol i Òscar 6.