Massa càstig per una gran Parròquia-Samà

L'equip d'Òscar Andreu van signar un partit excel·lent, ple de caràcter, però els factors no controlables van tenir gran influència

La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova - Aquagan CB Lleida. Sílvia Díaz

La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova 54 - Aquagan CB Lleida 58

La Parròquia-Bàsquet Samà jugava dissabte a casa contra un intractable CB Lleida, líder del grup i amb una sola derrota amb data 9 d'octubre. El Samà havia estat entrenant i preparant-se a un gran nivell i arribava preparat al partit amb opcions de competir-lo. I així va ser.

Durant els primers vint minuts, les visitants van demostrar tenir jugadores d'un gran nivell ofensiu amb una efectivitat excel·lent. I en defensa un equip molt complicat d'atacar amb cames molt ràpides a la línia exterior i amb jugadores molt dures i altes a l'interior. Tot i així, el joc estava força igualat i només les errades individuals en defensa i el baix encert en la línia exterior van permetre al Lleida sumar quatre punts més en cada quart.

S'arribava a la mitja part amb una sensació d'estar jugant de tu a tu però amb una diferència justa en el marcador per mèrits propis. A la represa calia corregir les errades i seguir valentes de cara a cistella. I un altre cop l'equip d'Òscar Andreu era capaç de millorar al darrere i deixar al millor atacant de la lliga amb només 1 punt en els primers 6 minuts. A més la insistència en les penetracions donava punts que servien per empatar el partit a 32.

És aquí on la fatídica lesió d'Irene Tena va deixar sense una de les anotadores vermelles en aquell moment. L'equip -segurament tocat anímicament pel que semblava una important lesió- va rebre un 0 a 5. Tot i així, el Samà va demostrar gran caràcter i va respondre amb un 8 a 0 i es posava 2 punts amunt (40 a 38). La ratxa anotadora que havia encarrilat Anira és tallada de soca-rel per un auxiliar d'àrbitre que va demostrar tenir dificultats per seguir les ràpides jugades d'aquesta categoria a ambdós costats de la pista. Amb les dues jugadores que havien anotat els 16 punts del tercer període fora del partit, La Parròquia encaixava un 0 a 5, arribant als darrers deu minuts 3 avall.

L'inici de l'últim període va ser esperançador per les vilanovines, que feien un pas endavant, i amb un 7 a 2 tornaven a manar en el partit. I així seria fins a falta de poc més de tres minuts on les pilotes perdudes i un triple a taulell des de la cantonada, allunyaven al Lleida en 4 punts. El Samà va seguir picant pedra i va tenir opcions de capgirar o empatar el resultat fins als últims segons del partit. Però la qualitat d'un Lleida que va estar més encertat en la presa de decisions i en l'encert, van fer decidir un gran partit de bàsquet amb tots els possibles al·licients.

La Parròquia-Samà signava un gran treball i una gran millora durant el partit, veient-se dominador i amb opcions d'encarrilar per arribar al final del partit amb moltes opcions. Els factors no controlables van minvar l'equip, però el gran caràcter i la insistència van donar opcions reals fins al final. Tot i així cal ser autocrítics, i aprendre d'aspectes sí controlables que cal seguir treballant per millorar.

Dissabte a les 16.30 h, La Parròquia-Bàsquet Samà es desplaça a la Seu d'Urgell per jugar contra un Sedis que va guanyar a les vilanovines a la primera volta.

Anotacions: LAIA (3) - ANNA (0) - ANIRA (12) - IRENE (13) - JUDITH (9) - LAURA (2) - ELI (5) - ELENA (8) - MARINA (2) (NO JUGA: ANDREA)

Parcials: 10-14 / 14-18 / 16-11 / 14-15