Cara i creu pels sèniors del CNB Vilanova

CNB Vilanova SM - CB Cubelles. Eix

CNB Vilanova SM 57- CB Cubelles 62

El sènior vilanoví rebia dissabte a la tarda el CB Cubelles, en el primer derbi comarcal pels de Vilanova. Els locals, amb un balanç de set victòries i cap derrota, tenien l’opció d’assaltar el liderat del grup aprofitant la jornada de descans del Vilabasquet. El CB Cubelles per la seva banda arribava al Pavelló Isaac Gálvez amb tres victòries i quatre derrotes. A priori un partit desigual, res més lluny de la realitat.

Inici pels vilanovins amb Javi, Guillaumes, Carlos, Burcet i Aleix. Ben aviat es va veure sobre el parquet que els cubellencs venien disposats a guanyar el partit. El ritme d’anotació era molt elevat per part dels dos equips, la defensa pressionant dels verds feia aigües, i això plantejava un escenari nou per l’equip, acostumat a pràcticament sentenciar els partits als deu primers minuts.

Els de Cubelles dominaven les dues pintures, i els exteriors vilanovins no es trobaven amb l’encert habitual, en gran part per la gran defensa plantejada pels visitants, i mica en mica l’ansietat i els nervis es van anar apoderant dels de Salva Pastó, que no va ser capaç de trobar solucions al mal joc mostrat fins aleshores. Mitja part i igualtat màxima, 33-33.

Calia reaccionar, augmentar la intensitat defensiva, no permetre punts fàcils a prop de cistella i canviar el ritme del partit. Però els visitants mantenien la concentració, gran lectura d’atac i una defensa que anul·lava una i altra vegada el fins  dissabte millor atac de la lliga. Tres minuts de caràcter de Javi Pérez van capgirar el marcador i col·locava per davant els vilanovins a falta d’un minut per acabar el tercer quart (46-44). Però de nou, en tant sols un minut, els de Chan van realitzar un parcial de 0-6 que posava les coses difícils pels de Vilanova abans de començar els darrer quart (46-50).

Moment de tenir el cap fred, i en això, i en moltes altres coses, els de Cubelles van donar una lliçó al vilanovins, tant des de la pista com des de la banqueta. Malgrat el parcial de 9-4 dels primers set minuts que col·locava els vilanovins per davant 55-54, els visitants no van deixar de creure en la victòria. Bona lectura en atac, un Alejandro decisiu i un saber fer de tot l’equip ,digne de posicions més altes a la classificació, van acabar donant un partit totalment merescut als blaus. Així doncs liderat frustrat, cop de realitat i toc d’atenció per a un equip, que si no treballa patirà molt d’aquí a final de temporada.

Proper partit clau a Begues, davant d’un equip amb el mateix balanç que els vilanovins, dissabte a les 16:00 com a visitants.

CNB Vilanova: Sugri (2), Navarro (2), Nil (2), Guillaumes (11), Collados (3), Javi (13), Burcet (14), Aleix, Carlos (10), Alex i Mateo.

Salva Pastó

Basquet Sant Boi 43 – CNB Vilanova SF 62

Diumenge a la tarda, desplaçament a Sant Boi, mítica pista i les grogues arribaven On fire! Tot a punt per gaudir d’un bon partit de basquet amb dos bons equips a la zona alta de la classificació. Les del Garraf arribaven a aquest partit amb una ratxa de 4 partits guanyats, amb molta confiança amb el seu joc i sabent que si feien el que saben fer podrien guanyar el partit, tot sabent que el rival no ho posaria gens fàcil.

Començava el partit, les noies de l’Adam i l’Àlex començaven a imposar el seu joc en defensa i en atac, permetent nomes 6 punts en 10 minuts de l’equip local. Les vilanovines, tot i no estar força encertades a l’inici i fallant alguns basquets fàcils, guanyaven el primer quart per un parcial de 6-15. Segon quart molt igualat, les locals començaven a anotar amb mes facilitat però les nostres no es relaxaven i amb bones accions en atac tornaven a endur-se el parcial per dos punts 12-14 arribant al descans amb un avantatge d’onze punts al marcador 18-29.

Mitja part per agafar aire, repassar quatre detalls, carregar piles i tornar a sortir a pista a rematar el partit. Així va ser les grogues tornaven a sortir molt fortes, concentrades i amb una gran intensitat. En cinc minuts varen imposar un parcial favorable de 16 punts, amb això remataven el partit. Final del tercer quart amb un parcial de 10-18 que deixava un 28-47 al marcador. Últim quart molt igualat, intercanvi de cistelles per part del dos equips a causa  del cansament acumulat. El parcial va ser de 15-15, amb això acabava el partit i les vilanovines s’enduien la victòria cap al Garraf. Aquestes noies continuen demostrant el seu talent i segueixen treballant per mantenir la bona ratxa.

Pròxim partit a casa contra un rival que porta un balanç de 7 victòries i 2 derrotes, el Basquet Femení Cornella. Diumenge 3 de desembre a les 18.00h, us hi esperem a tots per animar les nostres guerreres. Som-hi!

Anotacions: Irina (4) – Clara (4) – Natalia (7) – Raquel (19) – Tania (7) – Neus (6) – Noelia (-) – Elia (-) – Noemi (15)