Victòria en un partit complicat del CNB Vilanova

CB Begues - CNB Vilanova. Eix

CB Begues 37- CNB Vilanova 52

Visita complicada tenia el sènior vilanoví a la pista d’un equip amb el mateix balanç de victòries-derrotes que els verds (7-1), i just la setmana després de la desfeta davant el CB Cubelles. Un rival amb la millor defensa del grup, molt de fred i partit a les 16:00 de la tarda, difícil panorama per encarar un partit clau pel devenir de la competició.

Els vilanovins van sortir concentrats i conscients del que es jugava a la pista, i amb Javi, Guillaumes, Carlos, Sugri i Burcet , els verds van deixar molt clar el que anaven a fer a Begues, defensar millor que els locals. i aprofitar les superioritats en atac. Un Burcet endollat i una defensa coral de llibre va permetre els primers avantatges. Al minut 7 del primer quart el rival tan sols portava tres punts, tots ells de tir lliure. Però els locals feien gal·la de la seva millor arma, i els del Garraf tenien problemes per anotar amb facilitat. Primer objectiu aconseguit, 12-16 final del primer quart.

Les sensacions són bones, comencen les rotacions i la intensitat defensiva angoixa els de Begues, que topen una i altra vegada amb uns jugadors verds omnipresents. La contundència dels interiors vilanovins contrasta amb el vist la setmana anterior al derbi, i mostra com són d’importants per aquest equip. L’esforç defensiu de tot el col·lectiu aporta confiança a l’equip que es deixa anar en atac i aconsegueix un parcial de 0-9 als darrers cinc minuts del quart, 20-30 i mitja part.

El jove sènior vilanoví tenia una oportunitat de demostrar maduresa i corregir errors del passat, i ho va fer a la perfecció. Cap fred, una intensitat defensiva major, si era possible, tranquil·litat i bona lectura del partit. L’equip rival comença a veure  que li serà molt difícil remuntar el marcador. Tot i així, al tercer quart ,els vilanovins tan sols aconsegueixen augmentar en dos punts l’avantatge. Només queda el darrer esforç i els vilanovins marxaran de Begues líders i demostrant que la setmana anterior estava superada.

La sensació era que si els de Salva Pastó mantenien el to dels tres primers quarts, la victòria estava assegurada. I no el van mantenir, el van augmentar. Un Sugri espectacular en defensa, va contagiar la resta de companys ,i van endossar un 2-9 de parcial als primers 9 minuts de quart ,que sentenciava el partit. Marcador escarransit, 37-52, que podria treure brillantor al triomf dels del Garraf, però va ser tot un partidàs, tota una exhibició d’intensitat, ganes i concentració dels 12 jugadors (10 de curt, el gran Nil a la banqueta lesionat i en Miki seguint el partit des de la feina). Victòria i liderat abans de l’aturada pel pont, merescut descans abans de rebre un dur rival, el CB Roquetes, en un nou derbi que tornarà a ser una final.

CNB VILANOVA: BURCET (13), ALEIX (2), COLLADOS (1), MATEO (6), ALEX (1), CARLOS (10), GUILLAUMES (5), SUGRI (1), NAVARRO (5) I JAVI (8)