Díficil victòria del CNB Vilanova a la pista del Montpedrós

Sènior masculí CNBV. Eix

CB Montpedrós B 59 – CNB Vilanova 83

El sènior vilanoví es desplaçava dissabte a les 20,00 del vespre a Santa Coloma de Cervelló per disputar un partit que des de la temporada anterior, per causes alienes a l'equip, s'ha convertit en un esdeveniment de màxima tensió.

Els del Garraf líders i l'equip local a la part mitja de la classificació. Els grocs, aquest cop de verd per no coincidir amb el Montpe, eren conscients de la dificultat del desplaçament, i des del
primer minut es van prendre el partit seriosament, amb molta concentració i un respecte màxim envers el rival i la competició.

Sortida amb Lluis, Nil, Burcet, Sugri i Collados. De seguida es va veure que els locals anaven a totes, la seva intensitat defensiva incomodava els vilanovins que al minut 4 de partit veien com el marcador era de 8-4, caldria remar molt.

Reacció visitant, amb un Lluis en estat de gràcia, que en tant sols dos minuts, va capgirar el marcador, i alguna altra cosa, primer expulsat del CB Montpedrós per acumulació de dues antiesportives, era el minut sis del primer quart. Final del primer quart 16-22, consigna: mantenir la concentració i evitar conflictes.

Inici del segon quart, i com no Carlos anota tres triples consecutius que obren forat al marcador. La intensitat dels locals és la mateixa, però no aconsegueixen parar el joc vilanoví. Abans de la mitja part un parell de visites a la línia de tirs lliures per tècniques a l'equip local. Resultat,  29-41, i encara vint minuts durs per disputar.

Però els dos primers minuts del tercer quart trenquen el partit. Falta en atac de l'equip local, per un cop de colze sense pilota, segons assenyala el col·legiat, falta en defensa del mateix jugador, tècnica i desqualificació. Parcial de 0-12 i partit sentenciat. Gran esforç de tot l'equip per centrar-se en el joc, mostra de maduresa, que ja venim intuint durant la temporada. A partir d'aquí moltes faltes, molt de soroll, a la pista i a les grades. El partit es va allargar molt, massa, vint-i-dues faltes cada equip, malgrat que pugui semblar que la diferència en aquest apartat era més gran. El fet distintiu, les tècniques i les antiesportives, masses pels locals i cap pels visitants. Aquest fet va ser aprofitat pels vilanovins, que van anotar disset punts de tir lliure.

Partit molt dur passat amb nota, 59-83, una victòria més , un partit menys i la sensació d'haver fet molt bé les coses, amb pilota i sense. Gran partit.

CNBVILANOVA : CARLOS (26), LLUIS (13), BURCET (4), NIL (11), SUGRI , ALEX (6), MATEO (7), MIKI (5), COLLADOS (2),ALEIX (3) I NAVARRO (6)

Salva Pastó

CNB Vilanova 55 - 51 CB Sant Just

El sènior femení del Vilanova afrontava el partit d'aquest darrer cap de setmana amb molts dubtes. La baixa pel que resta de temporada de la jugadora més productiva en atac (la Raquel serà operada de l'espatlla aquesta setmana), les malalties que van impedir realitzar cap entrenament durant la setmana i els pocs efectius amb els que comptava l'entrenador, feien preveure un matx complicat per a les locals.

Diumenge a les 16:00 només 6 jugadores a la pista preparades per iniciar l'encontre (la setena s'incorporaria tot just abans d'acabar la primera part). Al davant, el CB Sant Just, segon classificat de la categoria.

Consigna clara: hem de portar el partit al nostre terreny. Atacs llargs, no precipitacions i bones defenses. Les de groc només van sentir la darrera part de les instruccions. La defensa va ser excel·lent durant tot el partit. Intensitat, solidaritat i intel·ligència per aturar un equip molt jove i intens.

En atac, una mica de tot. Sovint, contagiades per la intensitat defensiva i les ganes, massa precipitacions i imprecisions. A la primera part, no obstant les vilanovines marxaven amb un 25 a 14 i molt bones sensacions.

Inici de la segona part i 4 triples en 4 atacs consecutius de la número 7 del Sant Just. Tornava a començar un nou mini partit de 15 minuts. Hagués estat fàcil perdre els papers i renunciar a la idea inicial però les 7 jugadores del sènior femení van tenir el cap fred i, amb un parcial final de 28 a 16, s’enduien una victòria de molt mèrit que fa encarar amb optimisme la recta final de la temporada.