Primera Catalana

L'AB Vendrell mostra una gran versió, però acaba cedint després d'un mal inici

Els taronges es mantenen vuitens, tot i perdre 74-62, a la difícil pista dels Lluïsos de Gràcia

Lluisos - Vendrell. Eix

Els vendrellencs es desplaçaven al barri barceloní de Gràcia, per visitar la pista dels Lluïsos, el segon classificat i on ningú ha vençut aquesta temporada, i en van sortir amb una derrota, per 74-62, tot i que la sensació que van deixar va ser força positiva. El fluix inici de partit dels visitants, va ser determinant en el resultat final, tot i què després, els del Vendrell, van competir, no deixant que el rival s’emportés  cap més període, es van empatar dos i guanyar un altre, encara que no va servir per arribar amb opcions reals de victòria al tram final. Un partit que ha de servir de motivació pels de Marc Rovirosa, que després d’enfrontar-se als dos primers classificats, encaren la recta final de la temporada davant rivals directes, que els ha de servir per certificar la permanència a la categoria. Els del Baix Penedès, vuitens, amb un balanç de 10-13, estan amb una victòria de marge respecte als llocs de promoció de permanència.

El matx començava amb igualtat, 6-7 als tres minuts i amb un Marc Molina que monopolitzava l’atac visitant, però, a partit d’aquí, la intensitat defensiva local, ajudada per les dimensions de la pista, va ofegar l’atac dels vendrellencs, que van sumar fins a set pèrdues, per contra els de Gràcia anotaven amb facilitat, davant un rival ofegat, que només anotaria tres punts, triple d’Adrià Trouvé, en set minuts de joc, encaixant un parcial de 18-3, que deixava un 24-10, a la fi d’aquest primer quart. El mal inici, va condemnar als taronges a anar a remolc, en un segon període, on es va poder veure un equip visitant més actiu defensivament, que retallava 31-22, el marcador, encara que els Lluïsos, després de dos triples, tornaven 37-22, a obrir forat, que donava pas al 41-27 del descans.

A la represa, va continuar el domini dels de Barcelona, que penalitzaven les errades visitants, malgrat tenir un Trouvé inspirat, que no va poder evitar la màxima diferència 58-38, dels locals, a dos minuts de tancar aquest tercer quart; de tota manera, els del Vendrell no van tirar la tovallola, i encoratjats per la rauxa d’Oriol Mateu, que forçava faltes al rival, anant al tir lliure, van clavar un parcial de 2-10, que suposava un 60-48 a manca del període definitiu. Un darrer quart, que començava travat i amb protagonisme de les defenses, el 2-2 de parcial en els primers cinc minuts ho feia evident; els taronges, ofegaven la producció dels locals, que en set minuts i mig anotarien quatre punts, malgrat un Omar Francisco que tirava dels seus, els taronges, no ho aprofitarien, només es posarien amb un 64-55 a 2.20 de la fi. Després un triple dels Lluïsos, va trencar, 69-56 a poc més d’un minut, qualsevol esperança de remuntada, d’un conjunt penedesenc que va saber competir en un escenari complicat. Ara, la competició s’atura per les festes de pasqua, i encararem les darreres set jornades, la primera serà el proper 8 d’Abril, quan l’equip del Barberà B visitarà Coma-ruga.

AB Vendrell: M. Molina (15), Casado (3), Francisco (7), Mateu (11), Thiam (7), Cereto (2), Nieto (6), Gabaldón, Trouvé (11), Luna, O. Molina i Solé. 3/21 triples, 13/23 tirs lliures, 22 faltes.

Parcials: 24-10, 17-17 (41-27), 19-21 (60-48), 14-14 (74-62).

Derrota del sènior femení en el partit aplaçat

El sènior femení perdia per 90-53, el partit que tenia ajornat a la pista de l’Àguiles, va ser un matx sense gaire història amb domini de les de Santa Coloma de Queralt. Les taronges van anar amb set jugadores, tres de les quals eren cadets, per competir a la pista del líder. Les de Mario Menéndez presenten un balanç de 3-4, en aquesta fase d’ascens a segona catalana, en el proper partit, rebran la visita del Cambrils.

El sènior B masculí, que juga la fase final del campionat territorial, perdia per 67-52 a la pista del Claret B. Els taronges presenten un balanç de 3-4 després de set jornades disputades. En el proper partit visitaran la pista del Bàsquet l’Arboç.