Rugbi

El RC Sitges aconsegueix la victòria i la classificació per la Final del Campionat de Catalunya

RC Sitges - INEF Lleida Rugby. Jaume Andreu

RC Sitges 12 - INEF Lleida Rugby 0
Semifinal Divisió Honor Catalana Sènior Masculí

El passat dissabte al migdia a Sant Boi de Llobregat arribava l'hora de la veritat per el primer equip sènior masculí del RC Sitges, després d'una fase de classificació immaculada on comptava tots els seus partit per victòries, els sitgetans jugaven la semifinal de Divisió Honor Catalana (màxima categoria del Rugby català) amb el INEF LLeida, un equip amb un joc molt obert com els del Garraf i per tant tot i que els de la Blanca Subur sortien com a favorits els de la Terra Ferma son un equip amb una gran capacitat de desbordament per la línia de tres quarts com demostraren als quarts de final davant de CE Universitari.

El que no comptaven els lleidatans es que els joves jugadors sitgetans sortissin endollats des de el primer minut, dominant i tancant al Lleida dins de la seva 22, i desplegant un gran joc en tots els aspectes. Així era sols qüestió de minuts que es aquest domini es materialitzes al marcador, i fou mitjançant el capità Pablo Auge amb una primera marca als 8 minuts, seguida per una segona marca als 16 minuts de Dani Geis, transformada per Victor Povedano, amb les quals el Sitges trencava de bon inici el partit. 12 a 0 als vint minuts de partit.

Era d'esperar la reacció lleidatana i així fou, però també va aparèixer un altre convidat, la pluja, que va marcar el desenvolupament del partit des de aquest moment fins al final del matx. Ambdós equips ho intentaren, però era molt difícil aconseguir trenar jugades amb continuïtat i encara més els dos conjunts que s'enfrontaven, Lleida i Sitges que basen el seu joc en el dinamisme i un joc alegre que ocupa tot l'ample del terreny de joc,el que era pràcticament impossible amb l'aiguat que queia sobre la gespa del Baldiri Aleu. Amb aquestes condicions les defenses s'imposaren a l'atac,on tot i que els jugadors lleidatans ho intentaren, els jugadors del Sitges gestionaren molt be la renda aconseguida al principi del matx,i el marcador ja no es va moure des d'aquell minut vint de partit. Amb el xiulet final el Sitges aconseguia la victòria i la classificació per segon consecutiu per la Final del Campionat de Catalunya de Divisió d'Honor.

Ara sols falta el darrer pas, el darrer partit que farà que la temporada sitgetana sigui perfecte, havent comptat tots els seus partits com a victòries i el més important aconseguir proclamar-se Campió de Catalunya. Davant seu es trobarà el Químic ER, que va guanyar la seva semifinal per 15 a 12, als també barcelonins del Gòtics. Les estadístiques donarien favorit al Sitges, ja que ha guanyat al Químic en lesdues ocasions en que s'han enfrontat en aquesta temporada, però tots sabem que les estadístiques serveixen de ben poc a les finals. Tos es decidirà el dissabte 21 d'abril a les 11:30hs a La Foixarda a Barcelona, i ara mateix sols cal desitjar que el RC Sitges es proclamí Campió de Catalunya per primera vegada a la seva història.