El CNB Vilanova aconsegueix una victòria molt important

Banqueta del CNB Vilanova. Eix

CB ROQUETES "B' 50 - CNBVILANOVA 68

Dissabte el sènior vilanoví visitava la sempre difícil pista dels veïns de Les Roquetes. Els locals venien de guanyar a domicili el Joventut Castelldefels, i de ben segur voldrien derrotar el líder, que necessitava la victòria per encarar l'objectiu de l'ascens. Si a aquests factors afegim que es tractava d'un derbi que es disputava per quarta vegada en dos anys, obtenim quaranta minuts de tensió, emoció i bon bàsquet.

Sortida vilanovina amb Javi, Lluis, Carlos, Burcet i Collados. Nervis, molts nervis. El joc es fluït, però els grocs fallen tirs clars a sota cistella, i per la seva banda els locals anoten amb certa facilitat. Prediccions complertes, els roquetencs van a per el partit, i el líder haurà d'oferir la seva millor versió per endur-se la victòria. Final del primer quart 16-10. Cal remar.

La intensitat defensiva dels grocs augmenta al segon quart, i en conseqüència els jugadors locals comencen a visitar la línia de tirs lliures ben aviat. El percentatge no es bo, i els vilanovins responen controlant el rebot defensiu i anotant de tres (5 triples al quart). Millor versió  dels de Vilanova, parcial de 8-19 al segon període, i es marxa al vestuari amb un obert 24-29, i unes grades plenes d'afició del Nou Bàsquet que empeny amb força.

Concentració absoluta, es coneix molt bé el rival, i l'equip és conscient que cal sortir al 200% per no veure’s sorprès. Primers cinc minuts d'intercanvi de cistelles, i és aleshores quan els grocs posen una marxa més. Es difícil parlar amb noms pròpia quan l'actuació coral és tant i tant bona. Tothom suma, en atac, però sobretot defensivament. Els locals comencen a veure difícil el partit. Final del quart 34-49.

Darrer esforç. Deu minuts per deixar l'ascens i el campionat de lliga a una victòria. Primer atac del quart i cinquè triple de Lluís, declaració d'intencions, no val a badar. Però els locals encara es guardaven la darrera embranzida, deixen els vilanovins sense anotar durant tres minuts, i amb dos triples retallen diferències. És aleshores quan sorgeix el capità groc per posar les coses al seu lloc. Jordi Mateo anota 10 punts al quart, en una demostració de sang freda i fonaments. Però com he dit anteriorment l'actuació de tot l'equip, dels dotze jugadors, és brillant. Cadascú ha aportat el seu gra de sorra pel 50-68 final, davant d'un equip treballat i amb moltes ganes. Esportivitat, emoció, bon bàsquet i unes grades plenes.

Al crit final el sènior masculí del CNB Vilanova, conscient de la dificultat del matx que acaba de guanyar celebra. Celebra i es conxorxa per aconseguir el dia 5 de maig, a les 18:00 al Pavelló Isaac Gálvez,  la victòria que els donarà allò pel que porten treballant des de finals d'agost. Som-hi doncs, el darrer esforç.

CNBVILANOVA: SUGRI, NAVARRO, NIL (8), LLUIS (17),  COLLADOS (6), JAVI (13), BURCET (2), ALEIX (5), CARLOS (1), ALEX (3), JORDI (13) I MIKI

CB Esparreguera 70 - 59 CNB Vilanova

El sènior femení es desplaçava, un altre cop, a la pista del CB Esparreguera per disputar, per avançat,  la darrera jornada de lliga corresponent al 12 de maig. Compromisos personals de les vilanovines  feien que el partit de tornada s'hagués de disputar també a Esparreguera.

Pista complicada, només 7 jugadores grogues i un bon equip al davant. Molts handicaps.

No obstant, i com sempre, les vilanovines donaven una lliçó d'esforç, compromís i competitivitat.

El gran encert de les locals des de la línia de 6'25 feia que marxessin als vestidors amb un 39 a 25 que augurava una segona meitat complicada per a les nostres. Passet a passet i esforç rera esforç el sènior femení aconseguia ficar-se dins del partit i, a manca de 3 minuts per a la finalització del partit col·locaven un 60 a 55 que posava la por al cos a les locals.

La lesió de Noemi Castle i els problemes de personals no van permetre traduir un gran partit en una victòria.

D'aquí al que resta de temporada, derbis contra el CB Samà i el CB Roquetes i l'oportunitat de tancar la lliga amb un bon regust de boca.