Les noies de Rubén Tenor van aconseguir la primera victòria

SÈNIOR MASCULÍ “A” (Primera Categoria G01)
BÀSQUET SAMÀ VILANOVA 73 – BÀSQUET RIBES 67

Jugadors:  JL. Moreno, P. Vila, D. Morales, S. Santos, C. Artigas, G. Andreu, M. Sanchez, S. Liao, J. Paredes, D. Calvo.

Parcials: 29-15, 13-15 (42-30), 13-13 (55-43), 18-24 (73-67)

El passat dissabte el Sènior Masculí "A" del Club Bàsquet Samà Vilanova i la Geltrú començava una nova temporada a 1a catalana amb el derbi comarcal contra el Bàsquet Ribes. Després d'una temporada passada on es va baixar de categoria, i amb canvis en la direcció de l'equip, els samistes arribaven amb moltes ganes de començar fort.

Des del primer moment els locals es van mostrar superiors. Una sortida en tromba per part de tots els jugadors va generar un primer parcial de 29 a 15. El partit havia començat molt bé amb un gran encert però encara quedaven 30 minuts i davant un Ribes que mai deixa de treballar.

En el segon quart la dinàmica seguia sent la mateixa, amb un Bàsquet Samà superior. Encara així, els errors en els tirs lliures amb un 1 de 8 (10 de 26 en total) feia que no acabessin de marxar en el marcador. Al descans, 42 a 30.

El tercer quart, el més igualat i el menys ofensiu amb un parcial de 13 a 13. Restaven 10 minuts, el marcador era favorable però no estava el partit tancat. En aquest moment, el Bàsquet Ribes va treure la seva millor versió i amb 3 triples seguits va ajustar el marcador en els instants finals. Però els samistes van aconseguir estar tranquils tot i tenir tan a prop en el marcador als ribetans.

Finalment, victòria. La primera de la temporada en un partit on Guillem Andreu va ser el timó de l'equip amb 25 punts, Sergi Liao va acompanyar-lo amb 13 punts i 3 triples molt importants en moments complicats i Martí Sànchez va aportar la solidesa davant i darrere amb 11 punts i 11 rebots.

La setmana vinent, els samistes es desplacen aquí al costat, al Vendrell, diumenge a les 18.15 h.

El Surtidor Bàsquet Samà-SFA 60 - Bàsquet SAFA Claror “A” 51

Jugadores: Laura, Andrea, Judith, Anna, Anira, Marina, Laia, Xènia, Mireia.

Parcials: 13-17, 19-9 (32-26), 14-14 (46-40), 14-11 (60-51)

El Sènior Femení del Club Bàsquet Samà Vilanova i la Geltrú va sumar la seva primera victòria davant el SAFA Claror, en el partit que obria la tercera jornada de lliga.

Els primers 15 minuts van ser de les barcelonines on es van arribar a posar fins a 10 punts a dalt en el marcador. Però un segon període on les vermelles van deixar només els visitants amb sis punts, va fer que les vilanovines marxessin a la mitja part cinc punts per sobre del marcador.

Des aquest moment, fins al final de partit, les jugadores locals van manar en el marcador, i no van deixar que el SAFA Claror s'apropés en una diferència de menys de cinc punts. Les samistes van dominar el partit amb una gran defensa i un gran control del rebot defensiu, que va fer que tinguessin molt espai a l’hora d’atacar a camp obert.

La setmana vinent l’equip marxa a Sabadell per jugar contra el Mas Avícola, diumenge a les 12.15h.