Rugbi

Empat del femení i primeres derrotes en lliga dels sots 16 i sots 14 de l'Anoia Rugby Club

Primera derrota en lliga dels sots 16 al camp de Gòtics. Eix

Empat amb sabor a victòria en el penúltim partit de lliga femenina

El conjunt Martorell-Anoia-Carboneres, sortien al camp sense res a perdre, a donar-ho tot contra les actuals campiones de lliga, el Sitges RC. Les nostres noies començaven amb varies jugades de davantera i línia, avançant metres poc a poc. Una primera part plena de melés que es va fer dura per a les davanteres que les lluitaven amb força i aconseguien mantenir la possessió. La primera part acabava amb un 7-0 a favor de les locals. A la segona part les jugadores del sitges van tenir més possessió i provaven tant joc obert com tancat per a superar la defensa local, cosa que van aconseguir en només una ocasió. Tot i que les locals van estar molt aprop de marca i van provar un xut a pals, el partit acabava amb la sensació d'haver fet la feina ben feta i un empat a 7 al marcador.

Primera derrota en lliga dels sots 16 al camp de Gòtics

Aquest dissabte els sots 16 de l'Anoia Rugbi Club es van desplaçar fins a La Foixarda per jugar el partit ajornat contra Gòtics de la Tercera Catalana. Partit molt físic des del principi, on cada equip es va esforçar al màxim per contenir els atacs de les davanteres, al minut 7 una lesió va deixar als Hippo-víkings amb 14 jugadors la resta del partit, els anoiencs es varen ressentir en defensa arribant al descans amb el marcador reflectint el 26-0. A la segona part els Hippo-víkings van treure la seva fortalesa i ganes posant el partit en un 26-12 al minut 10, a partir d'aquest instant els locals van endurir la defensa i tallaven totes les opcions de remuntada dels de l'Anoia, el resultat final de 31-19.

Primera derrota de la temporada del Catalunya Central a casa enfront dels Químics de Barcelona

Tot i que les noies i nois del Central van aconseguir un marcador favorable de 24 a 0 a l’inici del partit, el cert és que els Químics van saber refer-se i amb un joc ràpid i efectiu dels seus tres quarts van capgirar el resultat acabant el partit amb un favorable 41 a 60. Una certa falta de concentració per part de les jugadores i jugadors del Manresa, el Vic, l’Anoia i l’Esparreguera que, fins i tot abans del partit ja es van sentir sota pressió, combinada amb un arbitratge discutit, van marcar un matx que ha de servir per aprendre dels errors i tornar al bon joc dels partits anteriors per tal d’afrontar els dos últims partits de la lliga regular que manquen. Estem segurs que ho aconseguiran, ja que tot i aquesta derrota, en cada nou partit juguen millor i es mostren més cohesionats com a equip.

Segona trobada del rugbi femení júnior 2019

Aquest diumenge 17 se celebrava la segona trobada del 2019 del rugbi femení júnior al camp del Sitges R.C. Amb la presència de l'entrenadora de la selecció catalana S18, Roser Borràs. Una jornada lúdica però molt profitosa per les noies que hi participaven, gràcies a la presència de la Jordina Marbà, Maria Ribera i Maria Casado (jugadores de les seleccions catalana i espanyola i internacional) que van participar molt activament a la trobada, donant consells i correccions a les jugadores mentre disputaven els matxs, així com en la realització de diferents tallers en els minuts de descans. De nou una participació d'unes 80 noies amb ganes de jugar i aprendre, tot i haver jugat un matx el dia anterior, que permet fer una anàlisi de la situació actual del rugbi femení.

Agraïm de tot cor a l'equip amfitrió la seva disponibilitat i organització d'aquesta trobada. Som conscients de l'esforç que cal fer com a club per dur a terme aquestes trobades i agraïm també a totes les voluntàries i voluntaris la seva ajuda, sense oblidar-nos dels equips i clubs més allunyats que fan el possible perquè les seves jugadores hi puguin participar. Des de l'Anoia Rugby Club creiem en aquesta iniciativa que dóna l'oportunitat a les noies a aprendre fora de la zona de confort i donar més visibilitat al rugbi femení. La pròxima trobada se celebrarà el 3 de març al camp dels Cérvols a Cervelló.