Campionat del Món

Vilanova i la Geltrú es presenta com a subseu dels World Roller Games

La ciutat acollirà del 29 de juny al 5 de juliol quatre de les set competicions en la disciplina d'Hoquei Patins

Redacció Vilanova i la Geltrú 20-05-2019 16:54 Lectures 1376
Vilanova i la Geltrú es presenta com a subseu dels World Roller Games. Ajuntament de Vilanova

Vilanova i la Geltrú es presenta com a subseu dels World Roller Games. Ajuntament de Vilanova

L'organització dels World Roller Games (WRG) ha presentat aquest matí a la ciutat de Vilanova i la Geltrú com una de les subseus que acolliran les competicions dels millors equips d'arreu del món en la disciplina d'Hoquei patins.

Els WRG és l'esdeveniment esportiu més important que agrupa els Campionats del Món de les 11 disciplines de roller sports. Des d'aquells esports més consolidats i amb llarga trajectòria com aquelles disciplines més joves i alternatives, cada cop més presents dins la pràctica esportiva.

La Fundació Roller Sports, constituïda per la Real Federación Española de Patinaje i la Federació Catalana de Patinatge, és l'entitat organitzadora dels World Roller Games Barcelona. Una fundació que té com a objectiu l'impuls dels jocs com un esdeveniment d'èxit i ressò internacional a mitjà i llarg termini, projectant-lo com un esdeveniment atractiu per a totes les audiències, i que alhora permeti donar a conèixer les diverses disciplines del roller.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència de l'Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, la Regidora d'Esports, Blanca Albà, el president del Comitè Executiu dels WRG i de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, el coordinador d'Esports de la Diputació de Barcelona, Daniel Laga, així com la directora d'Esports dels WRG, Maria Moltó, el director d'Hoquei patins dels WRG, Francesc Gil, i el representant del Club Patí Vilanova, Antoni Ramírez.

La regidora d'Esports, Blanca Albà ha agraït l'aposta que ha fet l'organització per la ciutat de Vilanova i la Geltrú. Per Albà, poder acollir els campionats mundials ens permet tornar a ser ciutat de referència en la promoció esportiva a escala mundial i, a l'hora, ens permet posicionar-nos en l'àmbit de promoció de ciutat, ja que l'esdeveniment atraurà milers de visitants a la ciutat. Per nosaltres és un plaer acollir competicions d'alt nivell que suposen un nou repte organitzatiu. En aquest sentit, la regidora ha volgut agrair el paper que jugaran en tot aquest procés, el Club Pati Vilanova i el Grup de Voluntaris.

Francesc Gil, ha explicat que el CEM Isaac Gálvez acollirà entre el 29 de juny i el 5 de juliol als millors esportistes i seleccions d'hoquei d'arreu del món. De les set competicions d'hoquei a Vilanova i la Geltrú se'n jugaran 4. Això representa el 45% del total de les competicions d'hoquei patins dels WRG. 75 partits dels 170 programats.

El President de la Federació Catalana de Patinatge i president del Comitè Executiu, Ramon Basiana, ha volgut agrair la implicació que en tot moment han tingut la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, així com dels Ajuntaments catalans que són seu o subseu dels jocs. Des de l'organització dels jocs volíem ciutats molt involucrades i clubs molt implicats. En el cas de Vilanova la decisió va ser fàcil, ja que la ciutat ha demostrat en altres ocasions un alt nivell organitzatiu, el que la feia una candidata segura per acollir una part molt important de la competició.

Per la seva banda, Daniel Laga, coordinador d'Esports de la Diputació de Barcelona, ha aprofitat la presentació per agrair la feina de molts anys per materialitzar la celebració dels WRG a Barcelona i les seves diferents subseus. Des de la Diputació de Barcelona tenim la voluntat de connectar contínuament el territori i aquests jocs ens ho han permès, ja que la tria de diferents seus i subseus permet que molta més gent pugui gaudir de la festa de l'esport. Per Laga, hem de ser capaços de generar afició entre la gent jove per l'esport i l'activitat física amb noves modalitats, que sorgiran d'aquests mundials.

L'Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, a banda de destacar la fita des de l'organització, s'ha mostrat agraïda pel fet que la ciutat sigui per uns dies un referent esportiu mundial. Vilanova i la Geltrú és una ciutat que sempre ha apostat per l'esport, fet com ho demostra les més de 70 entitats esportives que hi ha inscrites. Estic segura que la ciutat s'hi bolcarà plenament i que això farà que els WRG a Vilanova siguin tot un èxit.

La competició a Vilanova i la Geltrú, del 29 de juny al 5 de juliol

- Campionat del Món (Homes sènior)
8 equips: ANGOLA, ARGENTINA, COLÒMBIA, ESPANYA, FRANÇA, ITÀLIA, PORTUGAL I XILE.

- Campionat del Món (Dones sènior)
8 equips: ALEMANYA, ARGENTINA, ESPANYA, FRANÇA, ITÀLIA, PORTUGAL, SUÏSSA I XILE.

- Campionat del Món (Homes sub-19)
8 equips: ARGENTINA, COLOMBIA, ESPANYA, ESTATS UNITS, ITÀLIA, PORTUGAL, SUÏSSA I XILE.

- Campionat Intercontinental (Homes sub-19)
6 equips: ANDORRA, ANGLATERRA, EGIPTE, L'ÍNDIA, MÈXIC I MOÇAMBIC.

Les entrades per veure els partits ja s'han posat a la venda mitjançant la pàgina WEB. Seran gratuïtes per poder veure tots els enfrontaments en la categoria Sub19. Pel que fa als partits de les seleccions en categoria sènior masculí i femení, l'organització posa a la venda una entrada diària, que permetrà veure tots els partits que es facin aquell dia (entre 6 i 7) El preu d'aquesta entrada serà de 10 i 12 €, depenent de la fase de la competició. Així mateix també es posaran a la venda entrades a preus especials per clubs i/o col·lectius.

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No