Segona Catalana

L'AB Vendrell s'emporta el derbi que encetava la temporada

Un triple anotat per Jordi Nieto, a manca d’un segon pel final, decideix el resultat

AB Vendrell - Els Monjos B.C.. Eix

Victòria dels vendrellencs, pel resultat de 64-61, en el derbi penedesenc, que obria la temporada, al pavelló de Coma-ruga. Els visitants, van dominar gran part del partit, portant la iniciativa al marcador, però, els locals, van saber recuperar-se a temps, en un gran darrer quart, per forçar un final d’infart, on els taronges, van sortir victoriosos, després del triple anotat, pel base vendrellenc, Jordi Nieto, a manca d’un segon pel final.

L’encontre va començar amb un gran ritme, i amb un Vendrell, dominant el joc interior, la intensitat i l’encert de Yeison Colon, feia que els locals, dominessin per 12-7, als 7’; els Monjos, però, intensificava la pressió defensiva, clavant un parcial de 2-10, que capgirava el marcador, 14-17 a la fi del primer quart. L’inici del segon període, va ser favorable als de l’Alt Penedès, que marxaven en el lluminós, després d’un altre parcial de 2-9, amb un Martí Amadó, anotant amb fluïdesa, que suposava el 16-26; després, dos triples d’Adrià Trouvé, tornaven a ajustar el resultat, 26-29, que donava pas al 28-33 del descans.

A la represa, es va igualar el partit, les defenses s’imposaven als atacs, encara que els visitants portaven la iniciativa en el marcador, marcant el ritme que més els convenia, 31-36, a quatre minuts de tancar el tercer parcial. Un nou triple de Trouvé, capgirava el resultat, 42-41, però, cinc punts consecutius, amb triple inclòs, de Gerard Serramià, deixaven el 42-46 a manca del darrer període. Els últims deu minuts van ser frenètics, la intensitat defensiva i les transicions, dels del Baix Penedès, van desbordar als visitants, parcial inicial de 9-3, en dos minuts, que donava un 51-49 pels de Coma-ruga.

A continuació, les errades van ser una constant, costava anotar, tot i que, el domini del rebot, deixava als vendrellencs, amb la iniciativa, 59-56 a poc més de tres minuts de la fi; cinc punts consecutius de Sergi Martí, capgiraven el marcador, 59-61, favorable als Monjos, a manca d’un minut. El local Aleix Espino, una de les noves incorporacions per aquest curs, anotava, per empatar 61-61, el lluminós a 40 segons; en el darrer atac, pels de Santa Margarida, els visitants, fallaven un tir de tres punts, que hauria estat determinant, en cas d’entrar, deixant 16 segons, per l’atac definitiu dels del Vendrell. Els taronges, van fer una bona circulació de pilota en l’atac final, fins que van trobar el base Jordi Nieto, que anotava el triple definitiu, a manca d’1,6 segons, que donava el 64-61.

L’últim llançament a la desesperada dels visitants, no va entrar i el primer triomf de la temporada es va quedar a Coma-ruga, després d’un derbi intens i amb un final ajustat, que va deixar bones sensacions, de cara als propers compromisos. Els vendrellencs, no tornaran a jugar, fins el proper, 12 d’Octubre, quan rebin la visita del Reus Ploms Salle B, degut a l’ajornament, del partit que tenien que jugar, el proper cap de setmana, a la pista del Sant Josep Obrer.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (6), Nieto (7), Trouvé (20), Colon (22), Espino (2), Garcia, Amorós, Harster, Luna (2), Fernández (1), Jordi Solé (4) i Vázquez.

Parcials: 14-17, 14-16 (28-33), 14-13 (42-46), 22-15 (64-61).

El sènior B comença la temporada amb una victòria

El sènior B, va estrenar-se a la tercera catalana, després de l’ascens aconseguit la temporada passada, amb una victòria per 70-61 davant el Torreforta B. Els taronges, van fer un bon partit, portant sempre la iniciativa en el lluminós, davant un rival que no va deixar de lluitar. El bon inici del darrer període, per part dels locals, que van obrir un forat en el marcador, 62-48, a manca de cinc minuts pel final, va ser determinant, per entendre el resultat final. Dissabte es desplaçaran a la pista del Montblanc, en el que serà, el primer partit a domicili.