Gimnàstica

La gimnàstica rítmica adaptada segueix avançant

Club Rítmica Sitges Garraf Sitges 07-11-2019 18:59 Lectures 537
Marina Povedano, Aina Ramon, Pol Fontanals i Gemma Fontanals participant a Girona. Eix

Marina Povedano, Aina Ramon, Pol Fontanals i Gemma Fontanals participant a Girona. Eix

El diumenge 3 de Novembre a Girona es va organitzar, per segon any, la primera fase de la Copa Catalana en modalitat conjunts de gimnàstica rítmica.

Aquesta iniciativa començà fa uns anys de mans de Maria José Montilla (Inefc Barcelona), Laura Pérez (Club Rítmica Sitges Garraf) i Sara Suárez (CE Jeroni Moragas), poc a poc s’ha anat creat el que avui en dia  s’anomena dintre de les competicions de gimnàstica rítmica: Nivell XI.

El nivell XI consisteix en l’adaptació del codi internacional de rítmica perquè persones amb discapacitat intel·lectual poguessin participar en competicions en normalització i inclusió dintre d’una federació ordinària. Aquest nivell estableix diferents modalitats en funció d’edats o habilitats tècniques, d’aquesta manera es pretén potenciar la participació.

Aquesta temporada, i per primera vegada, hi ha programades dues fases de conjunts i dues fases d’individuals.

La primera fase de conjunts es va celebrar aquest cap de setmana a les instal·lacions del GEIEG de Girona on el Club Rítmica Sitges Garraf va presentar un conjunt que es va classificar en tercera posició.

El conjunt de Nivell XI (Marina Povedano, Aina Ramon, Pol Fontanals i Gemma Fontanals)  es varen estrenar amb la nova coreografia de 4 cèrcols acompanyada per l'exitosa cançó que fa uns anys guanyà Eurovision: I'm not your toy.

Al compàs d'aquesta animada melodia l'entitat sitgetana va demostrar que han  consolidat  la categoria i volen enviar un missatge de positivitat vers la pràctica esportiva en persones amb discapacitat.

D’entre els seves pròximes actuacions hi ha una exhibició el Trofeu Internacional de Barcelona i la segona fase que serà el proper 24 de Novembre a Manresa.

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament