OK Lliga Plata

El Digittecnic Vilafranca, s’endú el derbi, amb solvència

Xavi Aragonès lluitant una bola a l'àrea de David Arellano amb un jugador vilanoví . Dídac Berlanga

Ahir era un dia marcat al calendari pels aficionats a l’hoquei, ja que els equips del Digittecnic CPVilafranca Capital del Vi i el CP Vilanova, jugaven el derbi, aquest no va defraudar al nombrós públic que es va donar cita a la poliesportiva vilafranquina, amb el resultat favorable a l’equip vilafranquí per 5-1. El Patí arribava al partit desprès de no haver començat massa bé la competició (1 derrota i 2 empats) i era molt important treure els tres punts en joc.

La primera part va començar molt dinàmica per part dels dos equips pujant les defenses i ofegant el joc ofensiu. En els primers minuts, el CP Vilanova entrenat per l’ex vilafranquí Jordi Esteva arribava amb cert perill amb xuts desde la mitja distacia de Ignacio Garrido. Però va ser el Digittecnic Vilafranca qui va obrir el marcador en el minut 5 a través de Joan Vázquez que va rematar una bola al segon pal a passi de Gabriel Villares. Dos minuts més tard, el Vilanova es va quedar amb un home menys per l’expulsió de David Aguilar, després de veure dues targetes blaves prèvies, la directa, corresponent, el Vilafranca la va fallar. Els del Garraf es quedaven amb un home menys durant 5 minuts. Però en la jugada següent Roger Martí va cometre una falta molt discutible, que els àrbitres van sancionar amb targeta blava i la posterior directa, aquesta la va llençar Igancio Garrido, però un encertat David Arellano la va aturar. Els dos equips jugaven amb 3 homes, però el Vilafranca va saber jugar les seves ocasions, i amb un gol molt semblant al primer, Joan Vázquez tornava a marcar pel Patí en el minut deu de partit. Amb el dos a zero, els vilafranquins jugaven més còmodes, tot i que el Vilanova no es donava per vençut, a que a manca de sis minuts per arribar al descans, van tenir un penal, que Cuevas, no va transformar, ja que David Arellano, el va aturar amb solvència. Un minut després de nou els del Garraf, van tenir un penal a favor, en aquest cas, Federico Bocchi no va poder superar a l’encertat porter vilafranquí. I sense gaire més es va arribar al descans.

La segona part, el Patí va sortir a dominar-la per no patir, i als set minuts una contra ben portada per Adrián Candamio, es va convertir en el tercer gol vilafranquí. En el mateix minut, el mateix Candamio disposava d’una falta directa que no va poder transformar, però un minut més tard, Joan Vázquez feia el seu hat-trick i feia el quart gol vilafranquí.

El Vilanova s’el veia nerviós, i amb errades, tot i que tenia les seves arribades avant la porteria vilafranquina, només la van poder superar d’un xut de falta quan quedaven nou minuts per l’acabament del partit. El Vilafranca va jugar amb cap i va controlar el tram final del partit, i a manca de cinc minuts, Enric Martí, va tornar a avançar al Digittecnic, posant el definitiu cinc a u en el marcador. Però nun minut després, els vilanovins van tenir l’opció d’una falta directa, que de nou la van desaprofitar, davant d’un ancertat Arellano.

Ara els de la Capital del Vi, jugaran el proper dissabte a casa, on reberan al Dominicos gallec, un equip històric dins de l’hoquei espanyol.

CP VILAFRANCA: Arellano, Ribas, R. Martí, Vázquez (3) i Villares - cinc inicial- Candamio (1), E. Martí (1), Torres i Aragonès.

CP VILANOVA: Ferrer, Aguilar, Garrido (1), Bocchi i Muntané - cinc inicial - Cuevas, Pérez i Vergés