El CNB Vilanova perd l'oportunitat de liderar el grup davant el CB Sitges

CB Sitges - CNB Vilanova. J. Olmos

CB SITGES 84 - CNBV CERVESERIA LA PARRÒQUIA 68

Dissabte el sènior vilanoví es desplaçava a Sitges per disputar el partit que havia de definir el liderat del grup, tensió màxima si afegim la rivalitat del derbi del Garraf.

Sortida amb Javi, Àlex, Miki, Borja i Caelles, cinc inicial amb molta alçada i presència a la pintura. Primer quart d'intercanvi de cops, per banda sitgetana Oriol Camprubí començava el seu espectacular partit amb dos triples, i els vilanovins aconseguien anotar a prop de cistella. Mentalment els de Vilanova començaven a mostrar una apatia i desconnexió preocupant, encara que la diferència era tan sols de cinc punts (26-21).

Al segon quart va seguir la mateixa dinàmica. Els grocs no aconseguien aturar en l'u contra u als de Sitges, que trobaven una vegada i una altra tirs còmodes mostrant un encert espectacular. Però els grocs tot i no trobar el seu joc, ni en atac ni en defensa, es mantenien dins el partit, amb accions individuals, però amb poca convicció en el que s'estava fent. 44-37 mitja part.

Al tercer quart tots dos equips aconseguien anotar de tres amb facilitat (4 cada equip), però els de Sitges semblaven tenir més ganes d'endur-se el partit, davant d'una Parròquia amb una debilitat mental preocupant. Difícil entendre com un equip que fins aleshores no coneixia la derrota, baixes els braços amb tanta facilitat. La diferència augmentava fins als 11 punts (64-53), però talment semblava que els grocs tinguessin la victòria impossible.

Al darrer quart el Nou Bàsquet va tenir opcions d'apropar-se al marcador, però errades només explicables pels nervis i la poca convicció en les seves opcions ho va fer impossible. Però no tot va ser demèrit dels grocs, els de Sitges van fer un gran partit, van superar una i altra vegada la defensa dels visitants, que veien com els líders (merescudíssims) anotaven els tirs sols i puntejats, especialment el ja esmentat Camprubí, que va destrossar els de la capital del Garraf amb 8 triples. Cop dur pels de Vilanova, reforç important per un equip jove que té molt bona pinta, 84-68.

CNBVILANOVA CERVESERIA LA PARRÒQUIA: SUGRI, ALEX (5), DAVID (3), VARGAS, LLUISGUI (5), GALI (1), JAVI (20), BURCI (11), CAELLES (12), DIDAC (6), BORJA (5) i MIKI.

LA SALLE MANRESA 79- CNBV CERVESERIA LA PARRÒQUIA 73

Sense temps de pair la dura derrota de dissabte els grocs es desplaçaven a Manresa per disputar un partit ajornat davant un equip instal·lat a la part baixa de la classificació. Sortida amb Javi, Alex, Gali, Sugri i Caelles. Ambient fred, al termometre i en l'equip groc, de ben segur moltes imatges del dia anterior passaven pel cap de jugadors i tècnics vilanovins. De nou la defensa no està a l'alçada i l'equip no troba la manera de parar el rival. No hi ha confiança en l'atac i cada cop l'equip és menys reconeixible. S'arriba al final dels deu primers minuts amb un 18-16, més preocupant per les sensacions que pel marcador en si.

I al segon quart arriba la debacle, els grocs toquen fons. La defensa fa aigües, i els rivals tenen un encert que fa difícil explicar com fins aleshores han guanyat només dos partits. Set triples, de totes les posicions, de tots els jugadors, realment espectacular. Els de La Parròquia desconeguts i enfonsats. Final del segon quart, amb un descoratjador 51-29.

A la mitja part el vestidor sembla un funeral, cares de decepció i incredulitat. Però no queda una altra que remar.

El tercer quart comença amb un nou triple dels locals i la diferència és de menys 25. Però els del Garraf treuen el caràcter i amb un canvi defensiu comencen a fer el joc al que ens tenen acostumats. Ara són ells els que anoten de tres amb facilitat, venint d'una implicació i responsabilitat defensiva que hauria de ser sempre innegociable. S'entra al darrer quart amb un 63-56 que dóna esperança a l'equip.

Caldrà veure si les cames i el cap permeten finalitzar la remuntada. Baixa l'anotació, els nervis apareixen als dos equips, però Alex al minut set anota un triple que col·loca al lluminós un 67-64 que ho deixa tot obert. Però no era el cap de setmana pels grocs, i l'esforç passa factura. El Nou Bàsquet ha remat per morir a la vora i li és impossible acabar d'aixecar el partit, patint la segona derrota en menys de 24 hores (79-73).

Ara els de la Parròquia es situen segons a la classificació (empatats amb el Casal) amb sis victòries i dues derrotes. El més urgent recuperar sensacions, alegria i esperit d'equip, com sempre ha sigut. Però que ningú ho dubti, seguim, i seguirem més forts, començant diumenge a les 19,45 a l'Isaac Gàlvez davant un CB Súria que és quart a la taula.

CNBVILANOVA CERVESERIA LA PARRÒQUIA : SUGRI (4), ALEX (9), DAVID (7), LLUISGUI, GALI (7), COLLADOS (10), JAVI (12), BURCI (2), CAELLES (11), DIDAC (11) i BORJA.