L’AP Dental Vendrell supera al Pratenc i certifica la segona posició

Els taronges porten la iniciativa i s’acaben imposant, 62-53, davant un rival lluitador

AB Vendrell - Bàsquet Pratenc. Eix

L’AP Dental Vendrell, disputava aquest passat dissabte, l’últim partit de la temporada al pavelló de Coma-ruga, i ho feia amb una victòria, per 62-53, davant el Bàsquet Pratenc, que certifica, la segona posició dels vendrellencs, al subgrup 3B de la segona catalana, a manca d’una jornada pel final. Va ser una victòria molt treballada, davant un rival que no es va donar per vençut i que els locals, van treure, gràcies a una gran defensa, que els visitants no van saber trencar. A manca d’un partit per acabar la temporada, els de Manel Espallargas, certifiquen la segona posició, amb un balanç de 6-3, l’únic equip que els pot atrapar és el Pallejà B, però, els taronges tenen el bàsquet average guanyat.

El partit començava amb poc encert per part dels dos conjunts, la calor que feia al pavelló, no ajudava, als sis minuts de joc, el lluminós marcava un 6-8; a partir d’aquí, sis punts consecutius de Yeison Colon, molt actiu, donaven, la iniciativa, 14-10, als vendrellencs, al final del primer quart. Els primers minuts del segon període, van ser frenètics, els del Baix Penedès, anotaven tres triples, que certificaven l’avantatge, malgrat, que els visitants, responien, anotant-ne dos, amb tot això, els locals, arribaven a la desena de punts, de diferència, 31-21, que mantenien, gràcies a la bona feina al darrere, 35-26, a l’arribar al descans.

A la represa, els del Vendrell, aconseguien la màxima renda, 39-26, el visitant Joel Prades, anotava dos triples, que mantenia als seus, 39-33, dins el partit. De tota manera, els punts dels taronges Vacas i Colon, sumat al domini del rebot, mantenien, 49-41, la diferència, al final d’aquest tercer quart. Un darrer període, que no va començar de la millor manera pels taronges, que només van ser capaços, d’anotar cinc punts, en els primers set minuts, les pèrdues de pilota i les errades en el llançament, van donar arguments, per la remuntada dels del Prat de Llobregat, que van clavar un parcial de 5-12, que igualava 54-53, el marcador, a poc menys de tres minuts; però, quan semblava que el Pratenc, certificaria la remuntada, els locals, van tirar d’orgull, aferrant-se a una gran defensa, que va deixar al seu rival, sense anotar, també va ajudar que els visitants van fallar els darrers sis tirs lliures de que van disposar.

Al final, dos cistelles dins la zona dels del Vendrell i les bones accions defensives, els donaven un triomf, que van haver de treballar fins al final. El proper diumenge, els taronges, tancaran la temporada a la pista del Pratenc.

Pel Vendrell van jugar: Blasi (13), Vacas (15), Hernández (5), Colon (16), Jordi Solé (2), Marín (5), Marcos (3), Espino (3),  Álvarez i Camilo. 11/17 tirs lliures, 3 triples anotats.

Parcials: 14-10, 21-16 (35-26), 14-15 (49-41), 13-12 (62-53).

El sènior B masculí, que juga al subgrup 12C de la tercera catalana, perdia per 59-77 davant el Claret. En un partit dominat pels de Valls des de l’inici. Malgrat anar a remolc des del primer quart, 9-20, tres triples anotats pels taronges, durant el segon quart, els acostaven amb el 29-34 del descans. Un parcial de 0-12 a l’inici del tercer quart, complicava el partit, novament, 29-46, els locals es van refer, ja en l’últim quart, 54-62, a poc més de tres minuts, del final; encara, que els visitants, més encertats, en els darrers minuts, van acabar per trencar el resultat. Diumenge, els del Vendrell tancaran la temporada, a Valls, visitant la pista del Claret.