Derbi amb emoció i bon bàsquet

En el segon partit a la nova categoria els de La Parròquia rebien dissabte el Bàsquet Sitges

CNB Vilanova La Parròquia - CB Sitges La Guixeta. Eix

CNB Vilanova La Parròquia 53- CB Sitges La Guixeta 55

Amb un ambient a les grades espectacular els locals sortien a pista amb Javi, Alex, Aleix, Miki i Edu. Una defensa molt agressiva sobre la línia exterior dels sitgetans, i un Edu imperial sota cistella permetien als grocs situar-se al capdavant del marcador amb un parcial de 12-4 al minut 6. Amb les primeres rotacions locals no va decaure la intensitat, però els visitants també van pujar el seu ritme defensiu i costava veure cistella. Un triple final d’en Nil posava el 15-9 al final del primer quart.

Segon parcial amb la mateixa dinàmica, els grocs estaven controlant el potencial ofensiu visitant, però van començar a aparèixer protagonistes poc habituals que mantenien al Bàsquet Sitges. Aquest factor sumat al plantejament defensiu en zona a mitjans del quart dels blancs, va desestabilitzar el Nou Bàsquet, que amb tan sols quatre punts als darrers quatre minuts, marxava al descans amunt per la mínima, 25-24, clarament, un partit de defenses.

Sortida amb pressió tota pista dels grocs al tercer quart, que no acaba de funcionar. Els sitgetans capgiren el marcador i amb uns locals negats de cara a cistella, situen un 27-35 molt perillós al marcador. Però al minut cinc, el clic habitual dels vilanovins, empesos per un Sugri espectacular, torna a igualar el matx. Final del quart 41-41. Pocs punts però la gent està gaudint com mai de dos bons equips.

Molta tensió al parquet i a la grada per començar el darrer quart. Clau no concedir segones i terceres opcions als visitants, que estan aconseguint anotar després de rebot ofensiu. Es noten els nervis, la cistella es fa petita i el lluminós mostra un 46-46 al minut cinc. Arribem al darrer minut amb 50-51, triple de Carlos per posar-se per davant, pilota perduda del Sitges i sembla que tot està de cara. Però els visitants, amb un Nacho Velasco tirant de galons, aconsegueixen situar el 53-53 a falta de 40 segons. Cara o creu, un atac per cada equip, surt creu. Cistella inversemblant a falta de set dècimes pels sitgetans per col·locar el definitiu 53-55. Gran tarda de bàsquet a l’Isaac Gàlvez amb dos equips molt atractius que van entretenir unes grades plenes com feia temps que el Club Nou Bàsquet Vilanova no veia.

Seguirem treballant, seguirem intentant-ho i esperem que ho seguiu gaudint.