L’AB Vendrell femení acusa un mal tercer quart i perd el derbi davant el Xamba

L’AP Dental Vendrell recupera sensacions superant al Salou

AB Vendrell - Salou Teresianes. Eix

Derrota del conjunt vendrellenc, en el derbi del Penedès, de la segona catalana femenina, per 52-72, davant el conjunt del Xamba. Un partit que es va decidir, després del descans, quan les de Vilafranca del Penedès, van infligir un parcial de 0-20, que les locals, ja no van poder, remuntar, malgrat la millora que van tenir, en el darrer període. Les d’Eric Blay, queden amb un balanç de 2-4, en els sis partits disputats fins al moment. Es preveia un partit complicat, doncs el Xamba, arribava a Coma-ruga, amb cinc victòries consecutives, en un primer quart, que va transcórrer amb alternatives, primer domini de les locals, amb el 8-4, als 4’, després, les visitants, contestaven, amb un 0-13 de parcial, 8-17,  que dos triples de Júlia Pous i un altre de Natàlia Cifuentes, deixaven un resultat de 17-21, al final del primer període. En el segon quart, el Xamba, va portar la iniciativa i va fer intents, gràcies a les ràpides transicions, de trencar el partit, 22-33, a quatre minuts d’arribar al descans; però, el domini del rebot, que va donar segones opcions a les del Vendrell i tirs lliures, van fer que les de Coma-ruga, arribessin, 34-39, dins del partit, quan s’arribava al descans.

A la represa, però, l’encontre va quedar sentenciat, les visitants, Mireia Molina i Esther Pañella, van tenir uns minuts molt encertats, que van fer, que el seu equip, anotés amb molts fluïdesa, davant un Vendrell, erràtic en atac, que es va veure desbordat, per un Xamba, superior, que clavava un parcial de 0-20, que posava, un 34-59, al lluminós, en un tercer període, que acabaria, amb el 41-62, després d’un 7-23, en aquest tercer acte. En l’últim quart, la defensa de les locals, va millorar i va aturar la producció del seu rival, però, malgrat intentar-ho, la remuntada va ser impossible, davant un bon equip, com és el Xamba, més conjuntat i que porta més temporades en aquesta categoria. Cal seguir treballant, de cara al proper partit, que serà, el proper dissabte, novament a Coma-ruga, davant l’equip del Salou.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (7), Marco (6), Cifuentes (16), Garcia (4), Peregrín (5), González, Pous (8), Jané (4), Cabrera, Elias, Pérez (2) i Casañas. 10/24 tirs lliures, 8 triples anotats.

Parcials: 17-21, 17-18 (34-39), 7-23 (41-62), 11-10 (52-72).

SEGONA CATALANA

Els taronges, van fer dissabte passat, segurament, el millor partit del que portem de temporada, en un matx, on van superar al Salou-Teresianes, per 69-57, que va servir per recuperar sensacions, després de la derrota, a la pista de La Selva. Els de Manel Espallargas, molt intensos al darrere i amb un gran Joan Solé, autor de 29 punts, van superar a un rival de la part alta de la taula, que, els serveix, per agafar confiança, de cara als propers compromisos. Amb aquesta victòria, els del Vendrell, signen un 4-2, en el balanç de partits guanyats i perduts. L’encontre va començar amb un conjunt local, molt actiu en defensa, que dificultava l’atac dels visitants, tres triples, de Joan Marín, Pau Hernández i Jordi Solé, donaven la iniciativa, als taronges, 15-6 als 8’, avantatge, que mantindrien, 22-14, a la fi del primer quart. L’inici del segon període, va marcar la resta de l’enfrontament, els del Vendrell, dominadors del rebot, van poder fer ràpides transicions, que els permetien, anotar amb facilitat, per contra, el Salou, tenia molts problemes per anotar, 5 punts en vuit minuts, fet que obria un forat, 37-19, en el lluminós; un parcial de 2-9, tancava aquesta primera part, que deixava un 39-28, al descans.

A la represa, la tònica del partit no va variar, el domini dels penedesencs, es va accentuar, sempre, guiats per la gran defensa, amb un Joan Solé, que començava el seu recital, un tercer quart, que donava un parcial de 15-10, que deixava un 54-38, a manca del període definitiu. Un últim quart, on els visitants, van intentar, retallar el marcador, però, es van topar amb un Joan Solé, en estat de gràcia, nou punts consecutius, amb tres esmaixades incloses, del pivot vendrellenc, van frenar, la reacció del rival, que va veure, com els taronges, després d’un partit molt complet, s’emportaven, un triomf molt valuós. El proper partit serà, un plat fort, doncs, el líder invicte, el conjunt del Sitges, que porta 8 victòries consecutives, visitarà, el pavelló de Coma-ruga.

Pel Vendrell van jugar: Marín (9), Joan Solé (29), Marcos (1), Hernández (9), Espino (6), Galofré, Vázquez, Boghean (2), Garcia i Jordi Solé (13). 7/19 tirs lliures, 6 triples anotats.

Parcials: 22-14, 17-14 (39-28), 15-10 (54-38), 15-19 (69-57).

El sènior 2 masculí, perdia, per 63-61, a la pista del Reus Deportiu B, en un final ajustat, després, d’una gran remuntada, que no van poder culminar. Els locals, van ser dominadors, del joc i el marcador, durant els tres primers quarts, 36-29 al descans i 53-43 a la fi del tercer període. Ja entrat el darrer quart i amb un 60-46, els taronges, van treure l’orgull i amb un parcial de 2-15, es van posar 62-61, a manca de 40 segons, pel final; malauradament, la remuntada no va ser possible, malgrat tenir un últim llançament, per capgirar el resultat. Dissabte, els del Vendrell, visitaran la pista del Claret de Valls.